Rulouri marinate de varză — umplute cu morcovi și castraveți!

Rulourile marinate de varză reprezintă o gustare excelentă pentru frigărui și grătar. Puteți să le pregătiți în prealabil, deoarece se păstrează îndelung la frigider și să le luați ulterior la picnic. Sunt delicioase și condimentate. Gătiți deodată o porție mare!

INGREDIENTE:

-o căpățână de varză albă;

-3 morcovi;

-3 castraveți proaspeți;

-6-8 căței de usturoi;

-sare.

Pentru marinadă:

-700 ml de apă;

-60 g de zahăr;

-60 ml de oțet 6% de mere, orez, vin sau obișnuit;

-40 ml de ulei;

-35 g de sare (2 linguri rase);

-2 foi de dafin;

-o linguriță de boabe de coriandru;

-8-10 boabe de piperi (mozaic).

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți frunzele de varză, folosind una dintre metodele de preparare a foilor pentru sarmale. Tăiați fiecare frunză în jumătate.

2.Dați morcovii și castraveții proaspeți prin răzătoarea specială, care transformă alimentele în fâșii lungi și subțiri. Dacă nu aveți o asemenea ustensilă, tocați legumele cu cuțitul, oferindu-le aceeași formă.

3.Presărați fâșiile de morcov și castravete cu puțină sare, după care amestecați-le. Astfel ele vor deveni mai moi și mai elastice.

4.Tăiați foarte mărunt usturoiul.

5.Modelați rulourile: puneți câteva fâșii de morcov și castravete la nivelul unei margini scurte a fiecărei foi de varză. Presărați-le cu usturoi mărunțit (după gust).

6.Apoi rulați foaia de varză sub formă de rulou. Dacă este lată, puteți să-i îndoiți marginile longitudinale spre interior (ca la sarmale). Dacă este îngustă, lăsați-o ca atare.

7.Așezați rulourile de varză într-un vas adânc.

8.Pregătiți marinada: turnați apa într-o crăticioară. Adăugați zahărul, sarea, oțetul, uleiul, foile de dafin, boabele de coriandru și piperi.

9.Fierbeți marinada timp de 1 minut din momentul clocotirii. Apoi luați-o de pe foc și turnați-o îndată peste rulourile de varză.

10.Acoperiți vasul cu un capac și lăsați rulourile și marinada să se răcească până la temperatura camerei. După aceasta dați-le la frigider și lăsați-le să se marineze pe parcursul a 5-6 ore.

11.Scoateți rulourile din marinadă și serviți-le cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!