Rulouri pane din carne tocată cu cașcaval!

Vă recomandăm să pregătiți această gustare fierbinte. Este incredibil de suculentă la interior și prezintă o crustă crocantă la exterior. Dispare îndată de pe farfurie, fără să reușească să se răcească. Un adevărat deliciu!

INGREDIENTE:

Pentru compoziția de carne:

-500 g de carne tocată (orice tip);

-un ou;

-o ceapă medie;

-sare, piper negru măcinat — după gust;

-150 g de cașcaval tare.

Pentru panadă:

-2 ouă;

-250 ml de lapte;

-180 g de făină;

-sare, piper negru măcinat — după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți compoziția de carne: puneți carnea tocată, ceapa dată prin răzătoare și oul într-un bol. Adăugați sare și piper negru măcinat după gust. Amestecați foarte bine și bateți de câteva ori compoziția de pereții bolului, ca să devină mai omogenă și mai maleabilă.

2.Transferați compoziția de carne pe o bucată de hârtie de copt. Întindeți-o cu mâinile pe aceasta, transformându-o într-un blat subțire și dreptunghiular. Presărați-l cu cașcavalul dat prin răzătoarea mare.

3.Cu ajutorul hârtiei de copt rulați cu grijă blatul de carne sub formă de ruladă compactă. Învelindu-o în hârtia respectivă, dați-o la congelator pentru 2-3 ore.

4.După aceasta scoateți rulada din congelator și tăiați-o în bucățele subțiri.

5.Pregătiți panada: bateți ouăle cu telul până la omogenizare, adăugând sare și piper negru măcinat după gust.

6.Adăugați laptele și amestecați.

7.Apoi adăugați făina cernută și amestecați foarte bine, ca să nu rămână cocoloașe. Panada trebuie să fie puțin mai consistentă decât aluatul pentru clătite.

8.Scufundați rulourile în panada pregătită.

9.Prăjiți-le în ulei încins, pe foc moderat, pe ambele părți (timp de câte circa 3-4 minute pe fiecare parte). După ce le veți întoarce, acoperiți tigaia cu un capac: astfel rulourile se vor găti bine în interior.

10.Transferați-le pe prosoape de hârtie, ca să eliminați grăsimea excesivă.

11.Serviți rulourile pane cât sunt fierbinți!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!