S-a defectat fermoarul? Secretele reparației rapide a unei cheițe blocate!

Ajutorul unui atelier pentru reparația hainelor și încălțămintei presupune anumite cheltuieli financiare și de timp. Cu toate acestea, unele lucrări de reparație pot fi efectuate acasă. Cu ajutorul unor instrumente la îndemână și a unor instrucțiuni pas cu pas, starea funcțională a fermoarului poate fi restabilită în câteva minute.

AVEȚI NEVOIE DE:

– clește;

– clește lateral;

– pensetă;

– creion grafic;

– o agrafă de birou.

PAȘI DE URMAT:

1. Analizați atent și aflați cauza defecțiunii. Verificați integritatea construcției, absența obstacolelor mecanice. Puteți restabili ușurința de mișcare a cheiței cu ajutorul prelucrării dinților fermoarului cu un simplu creion grafic. Alegeți un model destul de moale, pentru a simplifica aplicarea lubrifiantului pe suprafață.

2. Puteți muta lama mare a fermoarului cu ajutorul unei pensete sau folosind un instrument potrivit. Dacă poziția corectă nu poate fi fixată, va trebui să schimbați fermoarul.

3. Lărgirea zonei de lucru a cheiței nu permite aderența normală a lamelor. Acest defect se îndepărtează cu un clește. Controlați forța pentru a evita deteriorarea cheiței.

4. Cu o agrafă de birou puteți înlocui mânerul rupt al fermoarului.

5. Dacă fermoarul pantalonilor se ”desface”, realizați un fixator dintr-un inel pentru chei. Cu câteva cusături suplimentare consolidați nasturele. Schimbările nu se observă atunci când fermoarul și nasturele sunt închise.

6. Pentru a înlocui cheița deteriorată, se folosește cleștele lateral.

7. Cheița nouă se introduce prin partea inferioară a fermoarului. Îndoirea laterală excesivă deteriorează lamele.

Recomandări suplimentare

Grafitul poate lăsa pete pe îmbrăcămintea deschisă la culoare. În loc de creion puteți folosi:

– ceară de parafină;

– săpun;

– vaselină;

– ulei de măsline;

– ceară.

Lubrifiantul prelungește termenul de funcționare al fermoarului. Această măsură preventivă trebuie efectuată în mod regulat.

Când lucrați cu cleștele, tensiune mecanică puternică poate deteriora stratul de lac de pe suprafața cheiței. Folosiți o pânză moale pentru a menține aspectul estetic al acesteia.

Cheița de schimb se alege ținând cont de dimensiunile și caracteristicile de design ale originalului. Luați cheița deteriorată cu dumneavoastră atunci când mergeți la magazin după alta nouă.

Mult spor!