S-au îngălbenit și s-au mucegăit rosturile faianței? Soluționarea acestei probleme este foarte ușoară!

Înnegrirea rosturilor faianței în camera de baie este un lucru obișnuit. Gospodinele se ciocnesc foarte des de această problemă, provocată din cauza căldurii, umidității, urmelor de săpun și a aburului. În final, obținem niște rosturi negre și mucegăite. Și credem că mulți consideră că e greu de scăpat de ele, deoarece ciuperca pătrunde adânc în mortar. De fapt, problema poate fi rezolvată cu ușurință și necesită doar un remediu ieftin și accesibil pentru fiecare.

Scopul principal este să ne asigurăm că soluția anti-mucegai va pătrunde la fel de adânc ca și mucegaiul propriu-zis. Pentru aceasta, ea trebuie să fie suficient de lichidă, dar concentrată. Astfel, luați 1 litru de apă și adăugați 5 linguri de înălbitor gel în ea. Amestecați bine soluția și turnați-o într-un recipient cu un pistol de pulverizare.

Nu uitați să vă protejați mâinile atunci când lucrați cu el și, deoarece lichidul va fi pulverizat, ar fi bine să vă protejați și sistemul respirator cu o mască. Acum, aplicați soluția în mod generos pe faianță, pe rosturi și pe zonele în care a apărut mucegaiul.

Dacă e posibil, vă recomandăm să curățați zonele deosebit de murdare cu o periuță veche de dinți. Apoi, lăsați soluția să acționeze timp de 10-15 minute. În acest timp, ea va pătrunde adânc în rosturile faianței. În cazul în care problema mucegaiului negru este foarte gravă, puteți trata suplimentar locurile unde s-a acumulat cu o periuță de dinți și cu înălbitor gel nediluat.

După expirarea timpului indicat, îndepărtați soluția de pe suprafață cu ajutorul dușului și al unei cârpe obișnuite.

Faianța și rosturile arată acum perfect curate! Încercați și dvs. această metodă, dacă vă confruntați cu o asemenea problemă.

Spor la treabă!

New