Să creșteți un alun de pământ în grădină e simplu! Momente importante și aspecte ale îngrijirii!

Amatorii de arahide vor aprecia posibilitatea de a crește un alun de pământ în propria grădină. Această cultură nu se îngrijește mai dificil decât cartoful, iar în rezultat veți asigura familia și prietenii din plin cu arahide.

Pentru început, săpați șanțuri de 6-7 cm adâncime. Important este să păstrați distanța dintre rânduri, deoarece alunul va trebui mușuroit. Udați șanțurile și adăugați în ele nucile decojite la o distanță de 10-15 cm.

Germinarea semințelor de soiuri diferite nu va fi la fel. Prin urmare, este mai bine să nu amestecați semințele în același rând.

Perioada aproximativă pentru prima mușuroire: peste 7-10 zile după începutul înfloririi.

Pe parcursul sezonului, alunii trebuie mușuroiți de 3 ori. Astfel veți evita plivitul și afânarea suplimentară.

Cu puțin timp înainte de mușuroire, ar fi bine să udați alunii. De fapt, cultura nu are nevoie de irigare abundentă, chiar și în timpul unei veri secetoase, vor fi suficiente 10-12 udări. Cu 1 lună înainte de recoltare, e nevoie să încetați să mai udați alunii.

Alunul de pământ este o plantă meridională. Ar fi mai bine să-l plantați în a doua jumătate a lunii mai, în caz contrar germinarea va fi foarte scăzută. Alunele se strâng aproximativ la sfârșitul lunii septembrie, ar perfect ca până în acest moment frunzele să se îngălbenească. Cu toate acestea, recolta se strânge chiar dacă frunzele sunt verzi. Înghețurile timpurii afectează negativ gustul arahidelor. Ele devin foarte amare.

Spor la grădinărit!