Să nu aruncați niciodată cojile de cartofi! Iată cât de bune pot fi pentru răsadurile dvs.!

Astăzi vom vorbi despre cât de bune sunt cojile de cartofi pentru răsaduri și cum să le folosim corect în grădina noastră cu legume. Grădinarii experimentați nu aruncă niciodată cojile de cartofi. Aceștia știu că produsul are o compoziție chimică foarte valoroasă – conțin vitamina C, PP, grupul B, potasiu, magneziu, cupru, crom, mangan, molibden, fosfor, clor, zinc, amidon, glucoză și acizi organici foarte importanți.

Aceste substanțe favorizează creșterea rădăcinilor și obținerea unei inflorescențe abundente și de lungă durată, saturează celulele plantelor cu substanțe nutritive, sporesc imunitatea, accelerează maturarea, sporesc producția și îmbunătățesc gustul rodului final.

Pentru a pregăti un îngrășământ eficient din ele, spălați bine o mână de coji de cartofi, puneți-le într-o cratiță, turnați apă peste ele și puneți-le pe foc. Fierbeți-le timp de 20 de minute după ce au dat în clocot, apoi lăsați-le să se răcească. Adăugați o picătură de iod la 1 litru din lichidul rezultat, amestecați bine și administrați-l răsadurilor la rădăcini, în proporție de 1 linguriță pentru fiecare fir.

Spor la grădinărit!

New