Să nu aruncați niciodată cotoarele ardeilor grași! Iată ce condiment aromat și gustos puteți obține din ele!

O gospodină iscusită are întotdeauna câteva mici secrete care îi face bucatele mai aromate și gustoase. Și, de multe, acestea au simplul scop de a economisi din bani sau de a prepara doar din produse naturale, pentru că o gospodină bună nu irosește nimic. Este și cazul cotoarelor de ardei grași, care sunt aruncate în cantități mari în timpul sezonului de conservare pe timp de vară-toamnă sau pur și simplu în timpul gătitului. Însă puțini știu că pot fi folosite pentru a face un condiment surprinzător de plăcut, aromat și gustos, pe care nici măcar cele mai bune produse din comerț nu-l pot rivaliza.

INGREDIENTE:

– ardei grași.

MOD DE PREPARARE:

1. Pentru început, va trebuie să separați ardeii de cotoare și semințe. Cotoarele puneți-le la uscat pe o tavă tapetată cu hârtie obișnuită, care să absoarbă umiditatea din ele mai rapid. Iar pentru a grăbi procesul, îndepărtați-le codița și tăiați-le în bucăți.

Sfat: Dacă doriți, puteți utiliza și un uscător de fructe sau cuptorul.

2. Iată rezultatul final. Toate semințele și cotoarele sunt uscate.

3. După aceasta, va trebui să măcinați cotoarele uscate cu ajutorul unei râșnițe. Puneți condimentul obținut într-un borcan și acoperiți-l cu un capac.

*Noi obișnuim să folosim acest condiment în diferite supe și în bucatele de cartofi. Le conferă o culoare și o aromă de nedescris.

4. De asemenea, dacă aveți și ardei uscați, puteți să-i măcinați și pe ei și să amestecați boiaua obținută cu acest condiment de semințe. Va ieși foarte aromată și colorată.

5. Pe lângă toate acestea, condimentul din cotoare de ardei poate fi combinat și cu alte mirodenii:

  • cu pudră de usturoi uscat;
  • cu boia de ardei iute (pulpă de ardei uscată și măcinată);
  • cu boabe măcinate de piper negru;
  • cu pudră de roșii uscate și măcinate.

Combinațiile pot fi diferite. Principalul lucru este să vă ghidați după gustul dvs.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New