Salata cu carne și ciuperci pe care o veți repeta de multe, multe ori!

Salată cu carne și ciuperci. O salată foarte sățioasă și gustoasă în același timp. Dacă pregătiți această salată, puteți să nu mai faceți alte bucate cu carne!

INGREDIENTE:

-4 cartofi fierți;

-1 ceapă;

-500 gr de ciuperci;

-3-4 castraveți murați sau proaspeți;

-500 gr de cotlet de porc sau de vită;

-maioneză (de preferat de casă);

-sare;

-pătrunjel.

MOD DE PREPARARE:

1.Fierbeți cartofii preventiv în apă cu sare, îi lăsați să se răcească complet și îi curățați de coajă. Carnea o fierbeți în apă cu sare, foi de dafin și boabe de piper negru, apoi o lăsați să se răcească.

2.Tăiați ceapa jumătăți de rondele subțiri, dacă e mică, sau rondele sferturi, dacă e mare.

3.Prăjiți ceapa în ulei, până se rumenește, apoi o scoateți din tigaie și prăjiți ciupercile tăiate lamele. Condimentați-le cu sare și cu piper, opțional. Ciupercile sunt gata când lichidul se evaporă complet, sunt ușor rumene și rămân suculente. Lăsați ciupercile să se răcească.

4.Dați cartofii prin răzătoarea mare direct pe platoul de servire, cât să obțineți un strat uniform și pufos. Presărați puțină sare și piper negru. Acoperiți cu maioneză.

5.Tăiați carnea pai, o adăugați peste stratul de cartofi, o condimentați doar cu piper negru și o acoperiți cu maioneză.

6.Treceți castraveții prin răzătoarea mică direct pe platou și îi repartizați uniform. Nu adăugați prea mulți castraveți, să nu fie prea mult lichid.

7.Adăugați ceapa și ciupercile.

Sfat. Puteți acoperi salata cu maioneză, dar nu vă recomandăm să faceți acest lucru. În primul rând, dacă pregătiți salata din timp, stratul de maioneză se va usca, iar în al doilea rând, ciupercile prăjite, ceapa  și castraveții fac salata destul de suculentă și nu mai este nevoie de maioneză.

Tăiați pătrunjelul bucăți mici și decorați salata înainte de servire. O acoperiți cu folie alimentară și dați-o la frigider pentru cel puțin 1 oră.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!