Salata cu ficăței de pui „Gheața plutitoare”. Un deliciu inegalabil!

Această salată festivă și delicioasă se prepară ușor, este foarte aspectuoasă și poate decora orice masă de sărbătoare! Ingredientele ei se combină excelent!

INGREDIENTE:

-500 g de ficăței de pui fierți;

-450 ml de supă de pui;

-35 g de gelatină rapid dizolvabilă;

-150 g de ceapă;

-400 g de morcov;

-2 linguri de ulei;

-2 linguri de pătrunjel mărunțit;

-sare, piper negru măcinat — după gust;

-coriandru măcinat — după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți supa de pui după propriul dumneavoastră gust. Noi am preparat-o din carne, morcov, țelină, păstârnac și condimente. Trebuie neapărat să îndepărtați grăsimea, care se adună pe suprafața ei (după răcire) și să o strecurați, ca să fie limpede.

2.Dizolvați gelatina rapid dizolvabilă într-o cantitate mică de supă caldă. Apoi adăugați-o în vasul cu supa rămasă (călduță) și amestecați până la omogenizare. Dacă folosiți alt tip de gelatină, hidratați-o în prealabil și folosiți-o în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj.

3.Transferați supa într-un vas potrivit, trecându-o printr-o strecurătoare măruntă. Nivelul supei din vas nu trebuie să depășească 1.5-2 cm. Dați-o la frigider, ca să se închege.

4.Între timp pregătiți legumele: tăiați ceapa în jumătăți de semilună și dați morcovul prin răzătoarea mare.

5.Încingeți 2 linguri de ulei într-o tigaie. Adăugați ceapa și prăjiți-o până va deveni semitransparentă. Apoi adăugați morcovul ras. Asezonați legumele cu sare, piper negru măcinat și coriandru măcinat. Amestecați-le și prăjiți-le până vor fi gata. Lăsați-le să se răcească.

6.După ce ficățeii de pui se vor răci, tăiați-i în bucățele și așezați-i pe platoul, în care veți servi salata. Platoul trebuie să aibă fundul plat și marginile ușor ridicate. Cel mai bine ar fi să folosiți unul de culoare albă sau transparent.

7.Tocați cât mai mărunt pătrunjelul. Presărați-l pe bucățelele de ficăței.

8.Răspândiți uniform legumele prăjite pe suprafața bucățelelor de ficăței.

9.Scoateți supa gelificată din frigider și tăiați-o în cubulețe cu laturile de 1.5-2 cm. Separați-le și răspândiți-le pe suprafața salatei.

10.Dați salata la frigider pentru 2 ore, ca să se pătrundă. Apoi puteți să o serviți!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!