Salată cu ficăței de pui, ouă și ceapă!

Salata cu ficăței de pui, ouă și ceapă va fi îndrăgită chiar și de cei care nu iubesc ficățeii. Acum o pregătim deseori, iar pentru prima dată am gustat-o la o cafenea. Bineînțeles, am rugat insistent bucătarul să ne dea rețeta, deoarece nu puteam pleca, fără să știm cum se prepară acest deliciu!

INGREDIENTE:

Pentru clătitele din ficăței:

-300 g de ficăței de pui;

-o ceapă;

-jumătate de morcov crud;

-un ou;

-3 linguri de lapte;

-1/3 linguriță de sare;

-piper negru măcinat —după gust;

-2 linguri de făină;

-2 linguri de ulei.

Pentru omletele din ouă:

-3 ouă;

-1/3 linguriță de sare.

Pentru ceapa marinată:

-o ceapă;

-o lingură de oțet de mere;

-o linguriță de zahăr;

-1/3 linguriță de sare.

Pentru maioneza de casă:

-150 ml de ulei;

-un ou;

-o linguriță de muștar;

-½ linguriță de zahăr;

-1/3 linguriță de sare;

-o lingură de suc de lămâie.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți ceapa marinată: tăiați ceapa în jumătăți subțiri de semilună. Separați-i foițele și puneți-le într-un bol. Adăugați sarea, zahărul și oțetul de mere. Amestecați foarte bine.

2.Lăsați ceapa să se marineze pe parcursul a 15 minute.

3.Pregătiți compoziția de ficăței: spălați ficățeii și curățați-i de pielițe și vase sangvine. Puneți-i în bolul de la blender.

4.Adăugați ceapa tăiată în bucăți, morcovul tăiat în rondele, laptele, sarea și piper negru măcinat după gust. Pasați totul până la omogenizare.

5.Transferați compoziția obținută într-un bol adânc. Adăugați treptat oul, făina și uleiul în ea, amestecând bine după fiecare ingredient.

6.Ungeți tigaia încinsă cu puțin ulei. Turnați câte un polonic de compoziție de ficăței pe ea și lăsați-o să se întindă până la maxim (ca clătitele). Prăjiți clătita rezultată pe ambele părți, până se va rumeni, pe foc moderat.

7.Pregătiți omletele: bateți fiecare ou cu puțină sare până la omogenizare. Turnați-l în tigaia încinsă, unsă cu ulei și răspândiți-l uniform pe toată suprafața ei. Prăjiți-l pe ambele părți, până se va rumeni.

8.Procedați similar cu celelalte ouă. Trebuie să obțineți 3 omlete subțiri.

9.Tăiați omletele și clătitele de ficăței sub formă de fâșii scurte.

10.Pregătiți maioneza: amestecați sarea, zahărul și sucul de lămâie.

11.Turnați uleiul în paharul de la blender. Adăugați sucul de lămâie combinat cu sarea și zahărul, muștarul și oul (gălbenușul lui trebuie să fie neapărat întreg).

12.Introduceți blenderul în pahar până la fund, astfel încât să acopere complet gălbenușul oului. Începeți să bateți compoziția: nu ridicați blenderul până când emulsia va deveni consistentă. Apoi plimbați-l prin ea, ca să combinați toate ingredientele și să obțineți o maioneză omogenă (procesul de mixare durează 30-60 secunde).

13.Asamblați salata: puneți omletele și clătitele de ficăței, pe care le-ați tăiat, într-un bol adânc. Adăugați ceapa marinată (fără lichid) și maioneza. Amestecați foarte bine.

14.Serviți salata. Este delicioasă atât caldă, cât și rece (după ce se răcește, devine încă mai gustoasă).

Încercați să pregătiți acest deliciu. Este potrivit atât pentru mesele cotidiene, cât și pentru cele festive. Suntem siguri că o să vă placă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!