Salată de legume la borcan pentru iarnă (fără zahăr, oțet și sterilizare)!

O salată cu gust deosebit de vinete, ardei, roșii, ceapă și morcov. Rețeta este verificată în timp și chiar merită încercată!

INGREDIENTE:

-2 kg de vinete;

-700 gr de roșii;

-1 kg de ardei gras;

-700 gr de ceapă;

-700 gr de morcov;

-400 gr de mere;

-10 căței de usturoi;

-1 legătură mare de pătrunjel (mărar);

-250 ml de ulei;

-1 linguriță de piper negru;

-2 linguri de sare.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați legumele. Tăiați ardeii bucăți medii, ceapa, merele, vinetele și roșiile – cuburi. Treceți morcovul prin răzătoarea mare.

Sfat. Dacă vinetele dumneavoastră sunt amărui, le tăiați cuburi sau felii, le presărați cu sare, turnați apă și le lăsați pentru 15-20 de minute. Apoi le scurgeți și le stoarceți de lichid, după care le puteți folosi.

2.Transferați legumele în vasul, în care veți pregăti salata, adăugați sare și amestecați.

3.Turnați uleiul și puneți cratița la foc mediu. Adăugați verdeața mărunțită și amestecați.

Sfat. În timpul fierberii, legumele scad în volum și puteți să mai adăugați treptat legumele, care nu au încăput inițial în cratiță.

4.Înăbușiți salata timp de aproximativ 50 de minute, până vor fi gata legumele, amestecând periodic.

5.Adăugați usturoiul dat prin presă și piper negru măcinat. Amestecați și fierbeți salata timp de încă 5 minute.

6.În prealabil, spălați borcanele și capacele, așezați-le pe tavă cu gura în sus, dați tava la cuptor, setați temperatura de 140°С și sterilizați-le timp de 15 minute. Apoi scoateți borcanele din cuptor și le acoperiți imediat cu capace.

7.Turnați salata în borcane, le închideți ermetic, le întoarceți cu susul în jos, le acoperiți cu un prosop și le lăsați să se răcească lent. Dați borcanele la locul de păstrare, la frigider sau în pivniță.

8.Din această cantitate de ingrediente obțineți 4 borcane de 0,7l, 2 borcane de 0,5l și o porție de 350 gr pentru degustare.

Secretul acestei salate constă în faptul că nu se folosește oțet. Acesta este înlocuit cu mere. Procesul de preparare este rapid ș simplu, iar salata este foarte gustoasă servită ca atare.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!