Salată de varză, morcov și sfeclă roșie!

O salată aperitiv neașteptat de bună din varză, morcov și sfeclă roșie. Veți fi plăcut surprinși de rezultat și chiar va deveni salata preferată a familiei dumneavoastră! Varianta propusă este deosebită și veți avea parte de o adevărată plăcere gurmandă!

INGREDIENTE:

– 2 kg de varză;

– 2 morcovi;

– 2 cepe;

– 1-2 sfecle roșii.

Pentru marinadă:

– 1,5l de apă;

– 200 ml de oțet 6%;

– 120 ml de oțet;

– 50 gr de sare;

– 100 gr de zahăr;

– 15 boabe de piper negru.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți marinada. În cratița cu apă, adăugați sare, zahăr, boabe de piper negru, oțet și ulei.

2. Puneți cratița la foc, aduceți marinada până la punctul de fierbere, o fierbeți timp de 1-2 minute și o luați de la foc.

3. Tăiați varza fideluță, ceapa solzișori, iar morcovul și sfecla le treceți prin răzătoare pentru morcov în stil coreean.

4. Adăugați legumele într-un vas încăpător, le amestecați foarte bine și le frecați ușor, cât să devină mai moi și mai elastice.

5. Transferați ingredientele într-un borcan din sticlă, îndesând bine straturile, turnați marinada fierbinte, puneți capacul și lăsați recipientul timp de câteva ore pe masa din bucătărie, cât să se răcească.

Sfat. Lichidul nu va acoperi complet salata, dar, nu vă faceți griji, varza va lăsa zeamă și va umple borcanul.

6. După care, dați salata la frigider și o lăsați pentru cel puțin 2 zile, cu cât mai mult cu atât mai gustoasă va fi.

Varza este crocantă, iar salata are un gust delicios, chiar dacă se folosește un set minim de ingrediente și de mirodenii. Serviți salata cu puțină verdeață mărunțită.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!