Salată festivă „Pui sub șubă”! Neobișnuită, pentru că are un ingredient secret!

Dacă doriți să impresionați pe cineva cu o salată festivă și delicioasă, atunci această rețetă este pentru dvs.! Salata „Pui sub șubă” este o variantă neobișnuită a celebrei salate „Hering sub șubă”, care înlocuiește peștele cu carnea de pui.

Această salată are un gust minunat și o textură cremoasă, datorită maionezei aromate cu usturoi și piper. În plus, are un ingredient secret, care îi conferă o notă crocantă și plăcută: miezurile de semințe de dovleac. Vă recomandăm cu drag să o încercați și dvs.!

INGREDIENTE:

– 1 piept de pui prăjit;

– 2 sfecle roșii fierte sau coapte în cuptor;

– 1 morcov fiert sau copt în cuptor;

– 5 ouă fierte;

– 150 g de cașcaval;

– maioneză;

– 2-3 căței de usturoi;

– 100 g de miezuri de semințe de dovleac (prăjite);

– sare și piper negru măcinat (după gust);

– mărar (pentru decor).

MOD DE PREPARARE:

1. Pentru început, pregătiți toate ingredientele: dați sfeclele și morcovul prin răzătoarea cu găuri mari, separați albușurile de gălbenușuri și dați albușurile prin răzătoarea cu găuri mari, iar gălbenușurile – prin cele mici. Iar carnea prăjită de pui tăiați-o în formă de cubulețe.

2. De asemenea, amestecați maioneza cu piperul negru măcinat și usturoiul trecut prin presă.

3. Asamblați salata: la baza platoului, distribuiți morcovul, presărați-l cu sare și ungeți stratul cu două linguri de maioneză.

4. În calitate de următorul strat, adăugați carnea de pui. Ungeți-o cu maioneză și presărați-o cu miez de semințe de dovleac, uscate pe tigaie (ingredientul secret).

5. După aceasta, adăugați sfecla roșie, presărați-o cu sare și ungeți-o cu maioneză.

6. În final, adăugați un strat de cașcaval uns cu maioneză și unul de albușuri de ouă, unse cu maioneză. Dați salata la frigider să se stabilizeze, timp de cel puțin 2 ore.

7. Scoateți salata din frigider și decorați-o cu gălbenușurile rase de ouă, miez de semințe de dovleac și mărar.

8. Savurați-o cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!