Salată pentru iarnă – nimeni nu va ghici ce ingrediente conține!

Salată de dovlecei pentru iarnă. O rețetă interesantă pe care încă nu ați încercat-o. Salată de dovlecei este potrivit de picantă, condimentată și ușor de pregătit. O rețetă simplă de dovlecei care se mănâncă foarte repede iarna, deci conservați o porție mai mare. Amestecați dovleceii cu ardei gras (sau ceapă), morcov și condimente – nemaipomenit de bun!

INGREDIENTE:

-800 gr de dovlecei;

-200 gr de morcov;

-1 ardei gras;

-50 ml de ulei;

-50 ml de oțet 9%;

-3-4 căței de usturoi;

-1/4 linguriță ardei iute;

-1 linguriță de coriandru măcinat;

-25 gr de sare;

-50 gr de zahăr.

MOD DE PREPARARE:

1.Curățați dovleceii de coajă și îndepărtați semințele, dacă sunt maturi. Apoi îi treceți rpin răzătoarea pentru morcov în stil coreean.

2.Tăiați ardeiul gras pai subțire. El oferă salatei gust și aromă. Sau tăiați ceapă – jumătăți subțiri de rondele.

3.Dați și morcovul prin răzătoarea pentru morcov în stil coreean sau răzătoarea mare.

4.Mărunțiți usturoiul cu ajutorul răzătoarei mici.

5.Puneți toate legumele într-un vas și adăugați sare, zahăr, coriandru, piper negru și ardei iute. Amestecați legumele cu mâinile, cât să se repartizeze bine condimentele.

6.Turnați uleiul și oțetul. Legumele vor începe să lase zeamă, le acoperiți cu un capac și le lăsați la temperatura camerei pentru 1 oră.

7.Repartizați salata în borcanele sterilizate preventiv (le spălați cu bicarbonat și le clătiți cu apă clocotită) și le umpleți cu zeamă.

8.Puneți capacele, așezați borcanele într-o cratiță cu apă caldă, să ajungă până sub umeri, și sterilizați salata timp de 10 minute, după ce apa dă în clocot. Salata își va schimba puțin culoarea.

9.Înfiletați sau închideți borcanele etanș, le întoarceți cu susul în jos și le lăsați să se răcească complet sub plapumă.

Din această cantitate de ingrediente obțineți 1l de salată.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!