Salată pentru iarnă ,,Vara,, – are un gust foarte bun și poate fi consumată cu diverse bucate!

Când veți deschide iarna un borcan de această salată, vă veți spune mulțumesc pentru că ați pregătit un asemenea deliciu. Aceasta este foarte gustoasă și poate fi combinată pe timp de iarnă cu diferite feluri de bucate, cărora le va conferi o notă nostalgică de vară.

INGREDIENTE:

Pentru 5 borcane de 720 ml:

– 2 kg de roșii;

– 500 g de ardei dulci;

– 800 g de castraveți;

– 600 g de ceapă (roșie și galbenă);

– 30-40 g de usturoi;

– 40 g de mărar;

– 40 g de pătrunjel;

– 2 linguri de sare grunjoasă;

– 120 ml de ulei vegetal de floarea soarelui (inodor);

– busuioc;

– 4-5 boabe de piper negru;

– 1 linguriță de zahăr;

– 1 lingură de oțet de 9%.

MOD DE PREPARARE:

1. Spălați roșiile și tăiați-le în formă de felii, îndepărtându-le cotoarele.

2. Ardeii curățați de semințe și cotoare, tăiați-i în fășii și puneți-i într-o cratiță, împreună cu roșiile.

3. După ce au stat la înmuiat în apă rece timp de 3 ore, tăiați castraveții în formă de rondele groase. Puneți-le în cratiță și amestecați toate legumele cu o spatulă de lemn.

4. După aceasta, adăugați cepele, tăiate în formă de jumătăți de inele și cățeii de usturoi, tăiați în formă de rondele. Amestecați.

5. Tocați mărarul și pătrunjelul. Puneți verdeața în cratiță. Adăugați sarea, uleiul vegetal, frunzele întregi de busuioc și amestecați din nou. Lăsați salata pentru o oră pe masă, ca să lase zeamă. Peste 30 de minute să o amestecați.

6. Între timp, sterilizați borcanele și capacele prin cea mai potrivită metodă pentru dvs.

7. Luați câte un borcan și adăugați 4-5 boabe de piper negru la baza acestuia. Apoi umpleți-l cu salata din cratiță. După aceasta, adăugați câte o lingură de zahăr în fiecare și umpleți-le cu zeama lăsată de legume în cratiță.

8. Acoperiți borcanele cu capace, fără să le închideți prea tare și puneți-le într-o cratiță tapetată la bază cu un prosop de bucătărie sau o bucată de material. Turnați apă în cratiță, astfel încât să ajungă până la „umerașele” borcanelor.

9. Puneți cratița pe foc și aduceți apa în punctul de fierbere. Din acest moment, mai sterilizați borcanele timp de 30 de minute. Pentru borcanele cu un volum mai mare de 720 ml, timpul trebuie să fie mai mare (40 minute pentru 1l).

10. Scoateți borcanele, adăugați oțet în fiecare și închideți-le capacele ermetic. Întoarceți-le cu susul în jos, acoperiți-le cu un prosop și lăsați-le la temperatura camerei, până când se vor răci complet. După aceasta, le puteți depozita în cămară. Savurați iarna salata obținută cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New