Salata „Raffaello” — un adevărat deliciu pe masa dumneavoastră!

Salata „Raffaello” se prepară ușor și este incredibil de gustoasă. Se pregătește din carne fiartă, ceapă marinată, ouă fierte și se presară cu cașcaval ras. Este potrivită atât pentru masa festivă, cât și pentru una cotidiană.

INGREDIENTE:

-400 g de carne fiartă (de porc, vită sau pui);

-6 ouă;

-200 g de cașcaval;

-o ceapă mică marinată;

-maioneză — după gust;

-ulei de floarea-soarelui — pentru prăjit;

-sare, piper negru măcinat — după gust;

-muștar — după gust;

-un cățel de usturoi.

MOD DE PREPARARE:

1.Tăiați carnea fiartă în fâșii subțiri. Prăjiți-le într-o tigaie cu puțin ulei încins, până se vor rumeni puțin. Apoi asezonați-le cu sare, piper negru măcinat și muștar. Amestecați foarte bine.

2.Transferați fâșiile prăjite de carne pe un platou rotund, aranjându-le frumos în centrul acestuia și lăsați-le să se răcească complet.

3.Apoi răspândiți ceapa marinată pe suprafața stratului de carne. Ungeți totul cu un strat subțire de maioneză.

4.Tăiați ouăle în jumătăți longitudinale. Separați albușurile de gălbenușuri.

5.Puneți gălbenușurile într-un bol potrivit și pisați-le cu furculița. Adăugați sare, piper negru măcinat după gust, usturoiul trecut prin presa de usturoi și 2 linguri de maioneză. Amestecați totul până la omogenizare.

6.Umpleți jumătățile de albușuri cu compoziția rezultată. Răspândiți compoziția rămasă pe suprafața salatei de pe platou. Apoi așezați jumătățile de albușuri pe ea, străduindu-vă să o acoperiți în totalitate și punându-le cu secțiunea în jos.

7.Ungeți suprafața albușurilor cu maioneză, folosind pensula de silicon. Apoi presărați-le cu cașcavalul dat prin răzătoarea mică.

Pregătiți această salată aspectuoasă! Suntem siguri că vă va fi pe plac!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!