Salată stratificată pentru masa de sărbătoare – o combinație perfectă de ingrediente! Se prepară rapid și foarte simplu!

Această salată conține niște ingrediente care se combină ideal între ele, ceea ce îi oferă un gust extraordinar de plăcut. În secțiune, aceasta arată foarte frumos. Merită să o pregătiți atât pentru masa festivă, cât și pentru oricare altă ocazie.

INGREDIENTE:

– 4 cartofi medii;

– 2 morcovi medii;

– 1 piept mare de pui;

– 3 sfecle roșii medii;

~10 succate de prune;

– 1 rodie;

– 200 g de miez de nuci;

– 3 căței de usturoi;

– 400 g de maioneză;

– piper negru măcinat și sare după gust.

MOD DE PREPARARE:

1. Pentru început, fierbeți toate legumele și pieptul de pui. Decojiți-le și lăsați-le să se răcească.

2. Pregătiți platoul de servire. Amplasați pe acesta un inel de patiserie, pentru a putea stratifica salata mai ușor. Dați cartofii prin răzătoarea mare și amplasați-i la baza platoului, răspândindu-i uniform cu o lingură. Asezonați-i cu sare și piper negru măcinat după gust. Acoperiți stratul cu maioneză.

3. Dați morcovii prin răzătoarea mare. Răspândiți-i uniform peste cartofi. Asezonații cu sare și ungeți-i cu maioneză.

4. Tăiați pieptul de pui în formă de cubulețe foarte mărunțele. Transferați-le într-un vas și condimentați carnea cu sare și piper negru. De asemenea, adăugați o mână de miez tocat de nuci și 1 cățel de usturoi dat prin răzătoarea mică. Amestecați. Apoi adăugați puțină maioneză și mai amestecați încă o dată. Transferați amestecul obținut peste stratul de morcovi și răspândiți-l uniform.

5. Dați și sfecla prin răzătoarea mare. Transferați-o într-un vas separat și asezonați-o cu sare și 2 căței de usturoi ras. De asemenea, în sfeclă va trebui să adăugați și succatele de prune uscate și tăiate în felii foarte subțiri și o mână de miez de nuci tocat. Amestecați. Apoi adăugați puțină maioneză și mai amestecați încă o dată. Transferați amestecul obținut peste stratul de carne și răspândiți-l uniform cu lingura. Ungeți-l cu puțină maioneză.

Sfat: Puteți folosi și prune uscate obișnuite, doar că va trebui să le înmuiați în apă fierbinte din timp.

6. Mai tocați mărunt o mână de miez de nucă. De asemenea, curățați rodia. Presărați stratul superior al salatei cu aceste două ingrediente. Acoperiți salata cu o folie alimentară și dați-o la frigider pentru o oră.

7. Scoateți salata din frigider, detașați inelul, porționați-o și serviți-o cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New