Salvați-vă castraveții cu acest produs accesibil din farmacie!

Un preparat minune împotriva bolilor fungice, cu ajutorul căruia vă puteți salva recolta de castraveți. Este ieftin, foarte accesibil și, cel mai probabil, majoritatea îl au deja în casă.

Uneori, din cauza diferenței de temperatură ziua și și noaptea, în sere se formează prea mult condensat și castraveții pot fi afectați de mana produsă de ciuperca Pseudoperonospora cubensis. Important este să detectați la timp boala și să întreprindeți rapid măsuri. Pe frunze apar pete deschise la culoare și, dacă nu faceți nimic, ciuperca continuă să se răspândească pe toată suprafața frunzelor, procesul de fotosinteză nu decurge normal și, respectiv, toate ovarele se ofilesc și se scutură.

Iată câteva condiții favorabile pentru dezvoltarea manei:

– nivelul sporit de umiditate din seră;

– diferența de temperatură pe timp de zi (cald) și pe timp de noapte (răcoare);

– ploi abundente, în cazul castraveților cultivați în câmp deschis.

Tot de ce aveți nevoie este peroxidul de hidrogen 3%. Stropiți frunzele cu peroxid curat sau diluat cu apă în proporții de 1:3. În ambele cazuri soluția este eficientă și sigură pentru plante. Important! Folosiți apă caldă, deoarece de la apă rece frunzele de castraveți se pot îngălbeni și răsuci.

Totuși, aplicând peroxidul de hidrogen, este important să țineți cont de anumite aspecte:

1. Ciuperca se instalează doar pe partea inferioară a frunzelor, deci, trebuie să stropiți doar această parte.

2. Nu micșorați proporția de 1:3, deoarece soluția mai puțin concentrată nu va distruge ciuperca, aceasta continuând să se dezvolte pe castraveții dumneavoastră.

După această prelucrare, tufele de castraveți vor continua să crească sănătoase, iar frunzele afectate le puteți îndepărta treptat, tăind zilnic câte 2-3 frunze. Astfel, veți împiedica răspândirea sporilor, care ar fi putut supraviețui pe vreo frunză inferioară.

Spor la grădinărit!

New