Sâmburele de piersică va încolți în 15 zile. Un truc mic pentru a face sămânța să încolțească mai repede!

Dacă v-ați întrebat vreodată cum puteți încolți un sâmbure de piersică, atunci acest articol va fi util pentru dvs. Urmați pașii descriși mai jos, și vă veți putea bucura de propriul copac de aceste fructe delicioase.

Pași de urmat:

1. Pentru început, alegeți o piersică foarte coaptă – una care este pe punctul de a putrezi. Anume o asemenea piersică va avea sâmburele deschis. Tăiați piersica și scoateți semințele din sâmbure. Dacă nu găsiți o astfel de piersică, va trebui să spargeți sâmburii cu un ciocan. Aveți grijă să nu deteriorați semințele!

2. Puneți semințele într-un recipient, într-o bucată de pânză naturală. Recipientul trebuie să aibă pereții transparenți, astfel încât să poată intra lumina soarelui.

3. Umeziți semințele cu un pulverizator și acoperiți-le cu o cârpă. Nu le udați prea tare. Închideți bine capacul recipientului. Lăsați-le într-un loc însorit, dar nu expus la razele directe ale soarelui, timp de 2 săptămâni. Deschideți periodic recipientul, verificați și umeziți puțin semințele (nu exagerați!).

4. Peste 2 săptămâni, o parte din semințe vor încolți. Umeziți-le și lăsați-le pentru încă 2 săptămâni.

5. Când semințele vor avea astfel de rădăcini lungi, le puteți planta în siguranță – se vor prinde bine!

Un piersic cultivat din semințe în aceste condiții, va crește rapid și cu încredere.

Spor la grădinărit!

New