Șapte motive pentru a avea glicerină la îndemână, ca să ușurați procesul de curățenie!

Glicerina poate fi foarte folositoare în gospodărie, dacă știi cum să o utilizezi corect. Există o sumedenie de metode de aplicare a acestui compus. Iar acum vă propunem să faceți cunoștință cu cele mai folositoare și căutate rețete. Este important și faptul că prepararea fiecăreia dintre ele durează doar câteva minute.

1. PENTRU LUCIUL PODELELOR

Podelele vor străluci.

Glicerina vă poate ajuta să oferiți luciu podelelor. Nu trebuie să faceți ceva super complicat, ca să obțineți efectul respectiv. Este suficient să adăugați o cantitate mică de glicerină în găleata cu apă înainte de a începe spălatul. După aceasta podelele propriu-zis vor străluci!

2. PENTRU ÎNLĂTURAREA PRAFULUI

Vă va ajuta să scăpați de praf.

Pregătiți o soluție din apă și glicerină. Apoi spălați bine cârpa în ea și ștergeți mobila, electrocasnicele și alte suprafețe deschise, realizând mișcări de frecare. Astfel le veți proteja de depunerea prafului în viitorul apropiat. Această metodă este folosită în muzee.

3. PENTRU ELIMINAREA PETELOR

O soluție excelentă.

Dacă trebuie să înlăturați o pată de fructe, frecați zona problematică cu glicerină și lăsați-o să acționeze pe parcursul a 1.5 ore. Apoi țesătura respectivă se clătește în soluție salină (apă cu sare). Dacă veți amesteca glicerina cu sare până veți obține o compoziție cu consistența terciului, atunci veți putea să o folosiți pentru îndepărtarea petelor de ciocolată, ceai și cafea. Și, în sfârșit, glicerina elimină excelent petele de grăsime. Este suficient să o aplicați pe locul murdar pentru 30 minute, după care să-l frecați cu o bucată de tifon.

4. PENTRU FLORILE TĂIATE

Își vor păstra îndelung prospețimea în vază.

Ca să prelungiți prospețimea florilor tăiate, adăugați glicerină în apa din vază: o lingură de glicerină la 500 ml de apă. Puteți să repetați procedura respectivă de câteva ori.

5. PENTRU ÎNGRIJIREA MOBILEI DIN PIELE

Contribuie la înlăturarea petelor.

Glicerina vă va ajuta să scăpați de rosăturile apărute pe mobila de piele. În acest scop înmuiați o cârpă de bumbac în compusul respectiv, după care frecați toate suprafețele cu ea. Această procedură se repetă de 2-3 ori. Apoi mobila va începe să arată mult mai bine.

6. PENTRU ÎNMUIEREA CEARCEAFURILOR, TRICOTAJULUI ȘI PROSOAPELOR

Trebuie înmuiate în soluție de glicerină.

După spălare articolele de tricotaj, prosoapele și lenjeria de pat nu trebuie puse îndată în uscător. În schimb, transferați-le într-un recipient cu apă și glicerină. La 3 litri de apă se adaugă 5 g de glicerină. Lăsați rufele să se înmoaie pe parcursul a 20 minute. Apoi mutați-le într-un alt recipient, care conține apă combinată cu apă amoniacală (o linguriță din soluția respectivă la 1 litru de apă) și limpeziți-le.

7. PENTRU SPĂLAREA GEAMURILOR

Previne depunerea prafului.

Pregătind o soluție din glicerină și alcool etilic cu proporția de 1:10, veți obține o soluție excelentă pentru spălatul geamurilor. De asemenea, puteți să preparați o soluție din apă, glicerină și apă amoniacală. Ambele combinații vor proteja geamurile de murdărie și praf pentru o perioadă îndelungată de timp.

Pe lângă aceasta, puteți să ștergeți ochelarii cu glicerină, ca să nu se aburească.

BONUS: PENTRU FERTILIZAREA PLANTELOR

Puteți să udați plantele cu soluție de glicerină.

Glicerina poate fi utilizată pentru fertilizarea plantelor de cameră. În acest scop se prepară o soluție apoasă: se adaugă 100 ml de glicerină la 10 litri de apă. Udați plantele cu soluția respectivă zilnic sau o dată la 2 zile. Pe lângă aceasta, soluția preparată dintr-un litru de apă și 100 ml de glicerină poate fi folosită pentru ștergerea frunzelor. Astfel le veți proteja de dăunători.

V-a plăcut articolul? Atunci distribuiți-l prietenilor voștri!

Spor la treabă!