Șapte sute kilograme de cartofi de pe un singur ar de pământ! Recoltă bogată cu efort minim!

Se spune că plantarea cartofilor este o muncă grea, dar cine din noi nu îi consumă. Însă, de-a lungul timpului, sunt tot mai mulți dintre cei care continuă să mănânce cartofi, dar nu-i mai cultivă. Cu toate acestea, în ciuda diversității propuse de rafturile magazinelor, multe persoane continuă să crească cartofi în grădină. La urma urmei, cartofii proprii sunt mai gustoși, mai curați și mai ieftini, iar pentru unii ocupația este o tradiție.

Tehnologia prezentată astăzi vă va face munca mai ușoară. Ea vă ajută să evitați a doua plivire și să obțineți mai mult de 700 kg de cartofi de pe un singur ar de pământ!

În primul rând, trebuie să faceți brazde cu adâncimea de 20 cm de la nivelul stratului superior. Puteți face acest lucru de exemplu cu o mini-greblă de mână. Apoi afânați solul la adâncimea de aproximativ 10-15 cm.

Se recomandă să prelucrați preventiv cartofii încolțiți cu cenușă sau scrum. După care, repartizați tuberculii pregătiți în rândurile obținute. Distanța între cartofi trebuie să fie de 25 cm (pentru soiurile tardive) și de 20 cm (pentru soiurile timpurii).

Dacă veți repartiza din timp cartofii în rânduri, iar după aceea veți începe să-i plantați, veți grăbi procesul. Așezați tuberculii cu germenii în jos, săpând gropile cu mâinile. Apoi le umpleți cu gunoi de grajd semidescompus și așteptați să apară plantele tinere. Dacă vremea este prea uscată și călduroasă, le udați.

După ce răsar plantele tinere și rândurile deja se văd, pliviți și afânați o dată solul. Puteți face acest lucru, de asemenea, folosind cultivatorul. După plivire, faceți printre rânduri cărări din ramuri, ca să puteți merge mai apoi pe ele, apoi mulciți-le cu fân. În loc de fân puteți folosi, de asemenea, frunze, ramuri mici, rumeguș, materiale țesute. Udați rândurile mulcite, pentru ca stratul de fân să devină mai dens, iar buruienile să nu reușească să pătrundă prin el.

Când tufele mai cresc puțin, va trebui să realizați divizarea cu îngrășământ. Divizați fiecare tufă în 2 – le trageți în părți și în rezultat ca și cum ar fi 2 rânduri. Spațiul liber obținut îl presărați cu cenușă și îl acoperiți din nou cu fân.

Iată cum vor arăta rândurile divizate și mulcite cu fân.

Iar acesta este rezultatul care vă așteaptă la momentul celei dea doua pliviri – nici o buruiană sub fân!

Spor la grădinărit!