Șapte trucuri incredibil de simple, cu ajutorul cărora veți atinge o nouă treaptă în prepararea produselor de patiserie!

Prăjiturile aspectuoase întotdeauna atrag atenția. Însă mulți cred că acestea se pregătesc foarte dificil. Nu este chiar așa și iată 7 dovezi.

Metoda nr.1

Întindeți aluatul într-un blat gros și tăiați inele, folosind un pahar pentru vin și unul mic. Treceți marginile unui inel prin celălalt, înfășurând peste margine, cât să obțineți o cosiță.

Metoda nr.2

Faceți o gaură în mijlocul aluatului și înfășurați cu el un vas. Folosind foarfeca, faceți incizii pe suprafața aluatului din jurul vasului.

Metoda nr.3

Împărțiți aluatul în 4 bucăți. Modelați din fiecare câte un șnur subțire. Așezați-le pe tava de copt, împletind mijlocul. Începeți să răsuciți șnururile în direcția acelor ceasornicului în jurul mijlocului.

Metoda nr.4

Întindeți aluatul într-un dreptunghi și îl ungeți cu amestec de ou. Presărați-l cu zahăr și scorțișoară. Adăugați coajă rasă de portocală. Rulați o ruladă. Luați cuțitul pentru pizza și tăiați rulada aproape până la sfârșit. Răsuciți șnururile obținute. Uniți capetele ruladei.

Metoda nr.5

Acoperiți aluatul cu un strat de budincă de vanilie și adăugați al doilea blat de aluat. Folosind cuțitul pentru pizza, tăiați tarta în 8 bucăți. Fiecare felie o tăiați în mijloc. Treceți vârful prin incizie. Așezați toate bucățile sub forma unei stele și presărați prăjitura cu zahăr.

Metoda nr.6

Tăiați aluatul într-un blat subțire și formați lipii cu ajutorul unui pahar. Suprapuneți 3 cercuri și rulați-le. Tăiați-le în jumătate. Umpleți forma de copt cu rulourile obținute.

Metoda nr.7

Presați aluatul întins subțire cu grătarul cuptorului. Tăiați-l apoi fâșii subțiri cu ajutorul cuțitului pentru pizza. Înfășurați chifla, care urmează să o dați la cuptor, de 4 ori cu 3 fâșii. Încrucișându-le, înfășurați fâșiile într-un cerc, adăugând altele suplimentare.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!