Sarea, pudra de muștar și Coca-Cola/Pepsi pot fi utile și în grădină!

SAREA ÎN GRĂDINĂRIT
Dacă vreodată ați încercat să scăpați de hreanul, care a crescut într-un loc nepotrivit, atunci știți cât este de dificil acest lucru: indiferent cât de adânc îl sapi, rădăcinile lui continuă să trăiască și să crească.

Ca să învingeți hreanul, trebuie să-i tăiați frunzele și să presărați locul tăieturii cu sare.

Înainte de înmugurire stropiți pomii fructiferi cu soluție concentrată de sare, ca să preveniți afecțiunile micotice.

Dizolvați:

-½ pahar de sare într-o

-găleată de apă și

stropiți ceapa cu soluția obținută o dată per sezon, ca să preveniți apariția făinării și să distrugeți musca cepei.

Sfecla roșie adoră fertilizarea cu soluție salină. Ea trebuie fertilizată de două ori: la stadiul de 4-5 frunze adevărate și cu o lună înainte de culegerea recoltei. Îngrășământul se prepară foarte ușor: dizolvați:

-100 g de sare în

-10 litri de apă.

PUDRA DE MUȘTAR ÎN GRĂDINĂRIT
Mulți dăunători agricoli nu suportă muștarul. De aceea, înarmați-vă cu pudră de muștar, domnilor grădinari, mai ales dacă nu sunteți de acord cu folosirea pesticidelor și susțineți cu ardoare cultivarea fructelor și legumelor ecologice.

În primul rând, muștarul contribuie la combaterea dificilă a limacșilor. Pudra este răspândită între rândurile de plante după apariția primelor semne ale acestor dăunători insuportabili: pe varză, ardei etc.

În al doilea rând, pudra de muștar este una din componentele infuziei, care combate molia verzei.

În al treilea rând, infuzia de muștar combate excelent moliile, himenopterele, puricii, tripșii, viermele mărului și alte omizi, care se hrănesc cu frunze. Ca să o preparați, dizolvați:

-100 g de pudră de muștar în

-10 litri de apă și lăsați soluția să se odihnească timp de 2 zile.

Apoi strecurați-o și diluați-o cu apă în proporție de 50:50 și adăugați câte 40 g de săpun în fiecare găleată — pentru îmbunătățirea adezivității. Se recomandă stropirea merilor cu această infuzie cu 15-20 zile înainte de înflorire, iar tufele fructifere — la începutul verii.

COCA-COLA/PEPSI ÎN GRĂDINĂRIT

Coca-Cola/Pepsi combinată cu chefirul sau lapte acru se utilizează pentru stropirea răsadurilor de roșii.

Dacă veți turna Coca-Cola în vase plate, așezate în gropițe săpate lângă plante, veți crea niște capcane excelente pentru limacși.

De asemenea, unii grădinari afirmă că stropirea plantelor cu Coca-Cola previne atacurile moliilor.

Sperăm că produsele, pe care vi le-am prezentat mai sus, vă vor fi de folos și astfel veți reuși să evitați utilizarea „otrăvurilor”.

Spor la grădinărit și recoltă bogată!