Sarmale în foi de varză – un preparat gustos, care a devenit tradiție!

Sarmale în foi de varză. Sarmalele au devenit un fel de mâncare tradițional. Fiecare gospodină are o rețetă preferată și propriile secrete, cu ajutorul cărora reușește să pregătească cele mai gustoase sarmale. Astăzi, venim și noi cu o rețetă delicioasă de sarmale în foi de varză dulce.

INGREDIENTE:

-varză proaspătă;

Pentru tocătură:

-500 gr de carne tocată de vită;

-3 cepe;

-sare și piper negru – după gust;

-1 lingură de conidmente pentru carne;

-1 linguriță de chimion;

-1/3 lingură de turmeric;

-1/2 de ardei gras;

-1 linguriță de pastă de tomate;

-apă;

-100 gr de orez.

Pentru sos:

-50 ml de ulei;

-2 cepe;

-1 morcov;

-1 ardei gras;

-2 linguri de sos de tomate de casă;

-1 lingură de pastă de tomate;

-sare și piper negru – după gust;

-puțină apă rece.

MOD DE PREPARARE:

1.Curățați varza de eventualele frunze veștede de la exterior, o spălați bine și scobiți cu cuțitul cotorul.

2.Turnați apă într-o cratiță, adăugați sare și, când apa dă în clocot, puneți varza cu cotorul în jos. După puțin timp, întoarceți varza cu cotorul în sus și, lucrând cu furculița, desprindeți frunzele de lângă cotorul scobit. Le fierbeți timp de 1-2 minute și le scoateți pe o farfurie.

3.Fierbeți orezul, până este aproape gata.

4.Tăiați frunzele în jumătate, îndepărtând nervurile groase.

5.Tăiați 3 cepe bucăți mici, le transferați într-un vas și adăugați sare, piper negru, condimente pentru carne, chimion și turmeric. Amestecați foarte bine ingredientele.

6.Apoi adăugați carnea tocată, orezul, puțină apă, ardeiul gras tăiat cuburi mici și 1 linguriță de pastă de tomate. Amestecați foarte bine umplutura.

7.Așezați puțină umplutură pe mijlocul unei frunze de varză și aduceți una din laturile frunzei deasupra umpluturii.

8.Acoperiți cu latura frunzei, rămasă liberă, formând un con, iar în partea de sus introduceți marginile frunzei de varză în interior pentru a închide sărmăluța. Formați astfel toate sarmalele.

9.Pregătiți sosul. Treceți morcovul prin răzătoarea pentru morcov în stil coreean, tăiați ardeiul bucăți medii, iar ceapa bucăți mici.

10.Prăjiți mai întâi ceapa, până devine moale, apoi adăugați sosul de roșii, pasta de tomate și ardeiul gras. Prăjiți legumele timp de 1-2 minute la foc mare.

11.Adăugați morcovul și gătiți totul încă timp de 2-3 minute. Turnați apă rece.

12.Puneți un polonic de sos într-o farfurie și așezați sarmalele în cratiță. Apoi adăugați sosul din farfurie, condimentați cu sare și piper, după gust, și turnați apă, cât să acopere sarmalele.

13.Puneți capacul, iar când sarmalele dau în clocot, le acoperiți cu o farfurie și le înăbușiți, sub capac, timp de 45-50 de minute, la foc mic.

Serviți aceste sărmăluțe perfecte cu verdeață proaspătă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!