Șase trucuri pentru înflorirea aproape neîntreruptă a orhideelor!

Iată cât de folositor este cubulețul de gheață!

Orhideele Phalaenopsis sunt unele dintre cele mai frumoase plante de cameră. De obicei, când le cumpărăm, aceste flori gingașe se află în perioada de înflorire. Trece timpul și sosește momentul, în care florile se usucă și cad, iar proprietarii locuinței încep să se întristeze: „Oare nu procedează corect?” și „De ce frumoasele lor nu le mai bucură privirea?”.

ASTFEL, CE SE ÎNTÂMPLĂ DE FAPT? ȘI CUM PUTEM SĂ DETERMINĂM ORHIDEELE SĂ ÎNFLOREASCĂ IARĂȘI?

În medie, orhideele Phalaenopsis înfloresc timp de 3 luni de 2-3 ori pe an. De aceea, uneori înflorirea lor trebuie așteptată destul de mult timp. Dar există unele șiretlicuri, care vă vor ajuta să grăbiți momentul mult așteptat și să vă bucurați de frumusețea rafinată a mulțimii de flori!

1. Expuneți orhideea la oscilațiile temperaturilor diurnă și nocturnă: în timpul nopții puneți-o într-un loc răcoros (până la 15°C).

2. Îngrășămintele pentru orhidee trebuie să conțină mult fosfor (doar anume el stimulează înflorirea), iar cantitatea de azot trebuie redusă.

3. Se recomandă înlocuirea udării prin scufundare cu punerea a 2-3 cubulețe de gheață în ghiveciul orhideei (direct pe substratul ei). Astfel veți avea mai puțin de așteptat până la următoarea înflorire.

4. Umeziți aerul din jurul plantei.

5. Puneți orhideea într-un loc întunecos pentru 5 zile. Peste 3 săptămâni ea trebuie să elibereze tije noi. Această metodă este potrivită doar pentru plantele adulte și sănătoase.

6. Dacă orhideea nu înflorește, dar i se dezvoltă rădăcinile și frunzele, atunci ea se află în perioada de creștere activă. În asemenea caz trebuie să mai așteptați până la următoarea înflorire.

Cel mai important este să asigurați îngrijirile corecte și suficiente orhideelor dumneavoastră. Ele iubesc să fie expuse la multă lumină și nu suportă excesul de umiditate.

Iar voi ce trucuri aplicați, când aveți grijă de aceste plante minunate?

Spor la grădinărit!