Se prepară foarte repede – unul dintre cele mai populare și preferate feluri de biscuiți fragezi!

Pentru mulți, acești biscuiți reprezintă gustul copilăriei. Aluatul se pregătește foarte rapid, important este să urmați întocmai rețeta și câteva recomandări.

INGREDIENTE:

– 200 gr de unt la temperatura camerei;

– 1 praf de sare;

– 100 gr de zahăr pudră;

– 1-1,5 gr de vanilie (sau zahăr vanilat);

– 2 albușuri;

– 300 gr de făină.

MOD DE PREPARARE:

1. Bateți untul moale cu sare, zahăr pudră și vanilie, până compoziția devine pufoasă și deschisă la culoare.

Sfat. Cu cât mai bine bateți untul cu zahăr pudră, cu atât mai sfărâmicioși vor fi biscuiții. Dacă folosiți unt sărat sau margarină, atunci cu adăugați sare. Zahărul pudră poate fi înlocuit cu zahăr fin.

2. Adăugați albușurile și continuați să mixați, cât să obțineți un amestec omogen, ușor și pufos, care seamănă cu o cremă de unt.

3. Încorporați treptat făina cernută și amestecați un aluat omogen, nici dens, nici lichid.

Sfat. Nu amestecați foarte mult aluatul, ca să nu reușească să se dezvolte glutenul și să obțineți biscuiți duri. Cantitatea mare de unt oferă aluatului plasticitate și face biscuiții sfărâmicioși. Iar dacă înlocuiți o parte din făină cu amidon, atunci biscuiții vor fi și mai fragezi.

4. Transferați aluatul în poșul cu duză stelată, tapetați tava cu hârtie sau folie de copt, formați biscuiții la o distanță între ei, în mijlocul fiecăruia faceți câte o adâncitură cu degetul și o umpleți cu gem dens, dulceață sau alune.

Sfat. Dacă nu aveți nici hârtie, nici folie de copt, puteți folosi câteva ambalaje de la unt, care sunt făcute din hârtie de calitate și sunt deja gresate.

Țineți poșul cu duză mai aproape sau mai la depărtare de tavă în funcție de ce fel de biscuiți doriți să obțineți: mai voluminoși sau mai plați și subțiri.

5. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la 220°С și coaceți biscuiții, setând încălzirea sus-jos fără convecție, timp de 15-17 minute.

Sfat. Timpul de coacere depinde de mărimea biscuiților, numărul de tăvi și specificul cuptorului.

6. Scoateți biscuiții și îi lăsați să se răcească.

Biscuiții sunt delicioși, cu gust dulce echilibrat și au o frumoasă culoare aurie. Sunt fragezi și cu o aromă minunată de vanilie și unt.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!