Se tricotează cu ochii închiși! Ornament ajurat pentru maiouri, rochii și alte tipuri de îmbrăcăminte!

Un ornament interesant care se tricotează cu andrele fără jeteuri și se memorizează rapid!

VEȚI AVEA NEVOIE DE:

-fire de tricotat;

-andrele Nr. 3,5 mm.

PAȘI DE URMAT:

Indicatrorii “_” cuprind pașii, care trebuie repetați până la sfârșitul rândului.

Partea din față ca și partea din spate pot fi folosite ca modele individuale pentru tricotarea diferitor tipuri de haine. Numărul de ochiuri pe andrele poate fi luat atât par cât și impar.

Pentru început montați un număr de ochi la dorința Dstră. Noi am montat 13 ochiuri. Tricotați 2-3 rânduri de elastic 1×1 cm.

Rând 1 – primul ochi nu se lucrează,” dintr-un ochi lucrați 2 ochiuri în felul următor: introduceți andreaua dreaptă în ochiul de pe andreaua stângă trageți firul pe față prin peretele din spate dar nu îl scoateți de pe andrea, andreaua dreaptă introduceți în ochiul din rândul de mai jos și trageți firul;

Astfel ați obținut 2 ochiuri pe față din 1 ochi,

1 ochi pe dos”, ochiul de margine pe dos.

Rând 2 – primul ochi nu se lucrează, ” următoarele 2 ochiuri le lucrați împreună pe față prin peretele din spate, 1 ochi pe față “, ochiul de margine pe dos.

Rând 3 – primul ochi nu se lucrează, “1 ochi pe dos, din 1 ochi pe dos lucrați 2 ochiuri pe față descris mai sus “, ochiul de margine pe dos.

Rând 4 – primul ochi nu se lucrează, “1 ochi pe față, 2 ochiuri le lucrați împreună pe față prin peretele din spate”, ochiul de margine pe dos.

Rând 5 – se repeteă raportul de la rândul 1 până la 4.

Mult spor!

New