Secretele unui producător de mobilă, care ajută la păstrarea mobilierului de bucătărie pentru o perioadă lungă!

Instalarea bucătării noi este un moment responsabil, deoarece de asta depinde cât de comodă va fi utilizarea mobilierului pe parcurs. Pentru a evita cele mai frecvente greșeli și pentru a prelungi durata de viață a mobilierului, aflați câteva secrete interesante ale unui producător de mobilă, care vă vor păstra bucătăria pentru mulți ani! 

Secret N1: temperatura ridicată de la aragaz este primul dușman al mobilierului de bucătărie 

În acest caz, absolut toate secțiunile alăturate aragazului sunt expuse pericolului. Din cauza căldurii emanate de arzătoare și cuptor, mobilierul adiacent suferă și se deteriorează în timp. Pentru a le proteja, aragazul poate fi mișcat puțin în față. 

De asemenea, pentru o protecție suplimentară, puteți adăuga un separator din aluminiu pe părțile laterale. Acesta ține căldura departe de margine. În calitate de separator, puteți folosi o plintă laterală pentru blat. 

Temperaturile ridicate afectează negativ și mobilierul cu fațade de peliculă. Pentru a rezolva această problemă, cel mai bine este să alegeți din start profiluri înfășurate cu peliculă. 

Pentru a proteja secțiunile superioare ale dulapurilor de aburul, care vine de la aragaz, puteți face hota puțin mai lată decât aragazul. 

Secret N2: instalarea chiuvetei 

Producătorii de mobilă acoperă, de regulă, decupajul blatului pentru chiuvetă cu silicon sanitar. Cu toate acestea, nu este cea mai bună opțiune: ar fi mai bine să folosiți în schimb un adeziv PVA rezistent la umiditate marcat cu D3. El se absoarbe bine în PAL și formează un strat protector puternic. 

Chiuveta poate fi instalată deja pe silicon – el protejează tăietura de umiditatea, care curge. 

Atenție: marginea dulapului de sub chiuvetă o puteți proteja cu bandă adezivă obișnuită! Ea este cea care se deteriorează cel mai des, deoarece aici ajunge umezeală, stă coșul de gunoi etc. 

Secret N3: piese mici, dar importante 

Se recomandă să lipiți cu silicon toate îmbinările și elementele decorative, protejând astfel mobila din bucătărie de o posibilă umezeală. 

Protejați soclul bucătăriei cu o garnitură de soclu, care va împiedica acumularea murdăriei sub mobilier. 

Alegeți un blat de lucru cu separator de picături – nu va permite umezelii să pătrundă pe suprafețele neprotejate. 

Secret N4: bucătărie confortabilă 

Lămpile sunt un obiect grozav în bucătărie! Pentru a le face și mai eficiente și mai practice, întoarceți-le spre perete – astfel veți obține o lumină difuză, cu care este foarte comod să lucrați.

Balamalele moderne ale fațadelor au deja încorporat un sistem special, dar, când închideți/deschideți dulapul, ușa oricum face gălăgie. Problema poate fi rezolvată prin câteva metode. Prima este să lipiți protecție din silicon: 

A doua, puțin mai scumpă, dar și mai eficientă, este instalarea unui dispozitiv de închidere a ușii. 

Sau puteți schimba balamalele obișnuite pe balamale cu sistem de amortizare. În combinație cu protecția din silicon, sunetul când închideți ușa va dispărea complet! 

Pentru comoditate, se recomandă să renunțați la ușile batante din secțiunea inferioară a garniturii de bucătărie. Este mult mai bine să alegeți și să instalați din start sertare cu adâncimi diferite. Acestea oferă o utilizare confortabilă a bucătăriei, deoarece într-un astfel de sertar puteți vedea tot ce este în interior și, de asemenea, orice obiect poate fi scos fără dificultate. 

În locul profilurilor albe de ghidaj ieftine, folosiți glisiere cu bile, cu extensie completă. În acest caz, sertarul se va deschide complet. Dacă alegeți suplimentar glisiere cu închidere, atunci va fi foarte comod să închideți și să deschideți sertarul! 

Mult spor!