Secretul unei recolte bogate de ridiche roșie datorită metodei unice de semănare!

Ridichea roșie nu poate fi atribuită categoriei legumelor populare, însă datorită gustului amărui, este de neînlocuit pentru multe salate de vară. Este deosebit de plăcut să mănânci legumele vitaminoase crescute în propria grădină.

Vă descoperim astăzi secretul unei recolte bogate de ridiche roșie datorită metodei unice de semănare.

Mai mult decât atât, puteți aplica metoda pentru frunzele de salată, morcov, busuioc… Încercați și mereu veți avea pe masă vitamine proaspete.

Pentru acest mod de cultivare a ridichii în câmp deschis, aveți nevoie de cofraje – cutiile de carton de sub ouă. Nu este greu să faceți rost de astfel de cutii, iar gospodinele economice credem că le au deja la îndemână.

Grădinarii experimentați folosesc astfel de carcase de carton. Pe parcursul primăverii ploioase, cartonul protejează plantele de excesul de umiditate. Iar pe timp de secetă din contra – menține apa, eliminând necesitatea de a uda frecvent paturile.

Pentru început, determinați-vă cu locul unde veți semăna semințele și pregătiți solul. Apoi, folosiți cutter-ul și tăiați baza celulelor.

Repartizați cofrajele pe pat, adâncindu-le în pământ, astfel încât solul să umple puțin celulele.

Nu vă rămâne decât să semănați ridichea în fiecare celulă, să presărați semințele cu un strat de 1,5-2 cm de pământ, nisip de râu sau turbă și să udați patul.

Apropo, nisipul are câteva avantaje: în primul rând, el se încălzește mai repede, deci rădăcinoasele vor crește și se vor coace mai repede, iar în al doilea rând, ridichea va fi curată, chiar dacă o veți scoate din pământ pe vreme ploioasă.

Deja peste 7-10 zile, veți putea admira astfel de plante tinere minunate. Se pare că recolta promite să fie una bogată.

Această metodă nu necesită mulcire sau plivire. În schimb, este destul de universală și poate fi utilizată atât în câmp deschis, cât și în seră. Încercați neapărat și vă veți convinge că cultivarea ridichii în condiții de casă e simplă.

Dumneavoastră ați semănat vreodată ridichea sau alte culturi în cofraje?