Semănați această plantă de nutreț pe patul de căpșuni în luna august – septembrie pentru o recoltă bogată la anul viitor!

Grădinarii cu experiență recomandă să semănați neapărat plante de nutreț pe patul de căpșuni în perioada august – septembrie. Această procedură simplă neapărat vă va aduce o recoltă bogată la anul. De ce este necesară? Și care plante sunt cele mai potrivite pentru căpșuni? 

Plantele de nutreț îmbogățesc solul cu microelementele necesare și afânează pământul cu rădăcinile, prin urmare, solul de lângă tufe rămâne afânat chiar și primăvara. Când plantele cresc, ele trebuie cosite și așezate în jurul căpșunilor în calitate de mulci – hrană și protecție suplimentară. În același timp, rădăcinile, care rămân în pământ, vor începe să putrezească și să asigure tufele de căpșuni cu și mai multe microelemente. 

Astfel, până în sezonul următor, căpșunile vor fi hrănite cu tot ce au nevoie și le vor oferi grădinarilor o recoltă bogată de fructe dulci și suculente! Cele mai potrivite plante de nutreț pentru căpșuni sunt: semințe de muștar, de mărar, leguminoase, lupin, ovăz și tagetes (crăițe). 

Spor la grădinărit!