Semințele vor germina timp de câteva ore! Cu siguranță nu ați știut asta!

Aflați ce trebuie să faceți cu semințele pentru ca acestea să încolțească timp de câteva ore. Da, este real! Important este să urmați instrucțiunile întocmai!

De regulă, această metodă se aplică în cazul semințelor, care germinează greu, cum ar fi de ardei gras (în cazul nostru), vinete. Semințele acestor culturi sunt rotunde și au un mic vârf ascuțit. Anume acesta este locul pe unde va ieși rădăcina. Aceste semințe nu în zadar se consideră că încolțesc mai greu, ele au o membrană foarte groasă, care se înmoaie greu și rădăcinii îi este dificil să o străpungă. Iată de ce, unele semințe au nevoie de mult timp pentru a încolți, iar altele nu încolțesc defel.

Iată ce trebuie să faceți pentru a ajuta aceste semințe să germineze în ore numărate.

1. În primul rând, e nevoie să pregătiți însăși semințele. Luați fiecare sămânță, puteți folosi o pensetă pentru comoditate, apoi luați foarfeca și tăiați puțin acel vârf ascuțit. Acum sămânța va fi pur și simplu rotunjită.

De ce totuși se întâmplă uneori că semințele sunt bune, proaspete, dumneavoastră le înmuiați, încercați să le încolțiți, dar ele nu dau plante tinere? Răspunsul este că membrana este foarte puternică, dumneavoastră înmuiați semințele și în interior se activează toate procesele vitale, dar nu este suficientă forță ca să străpungă această membrană. Iar din cauza umidității sporite, în interiorul seminței se creează un fel de efect de seră și ea pur și simplu putrezește. Iată de ce atunci când folosiți pahare sau diverse recipiente e nevoie să faceți la bază găuri de drenaj, pentru ca umiditatea în exces să se scurgă. În caz contrar, în solul prea umed, toate semințele putrezesc.

2. După ce tăiați vârfurile ascuțite, transferați semințele pe un disc demachiant desfăcut în jumătate și rulați un rulou. De asemenea, puteți lua un tifon, îl pliați în 4-5 straturi și înfășurați la fel semințele. Folosiți ceea ce aveți la îndemână.

3. Într-un vas, adăugați gheață și turnați apă rece, iar în alt vas, turnați apă clocotită.

Sfat. După ce apa dă în clocot, o lăsați timp de 5 minute să se răcorească, apoi o turnați în vas. În apa foarte clocotită pur și simplu veți distruge semințele.

4. Luați ruloul cu penseta, înmuiați semințele în apă clocotită timp de 3 secunde, le scoateți, stoarceți apa, le înmuiați în apă rece timp de 5 secunde, pentru ca discul să se răcească complet, și stoarceți din nou apa.

Sfat. În apă rece, semințele pot petrece până la 10 secunde, dar în fierbinte nu mai mult de 3 secunde. Apa clocotită înmoaie rapid membrana într-un timp scurt, iar când răciți semințele în apă rece, totul se întâmplă că în condițiile naturale – încep să se activeze forțele vitale ale semințelor, la fel cum are loc procesul în natură: mai întâi semințele sunt adăugate în sol înghețat, de exemplu, iarna, apoi vine primăvara, vara și semințele se trezesc.

5. Repetați operațiunea de 5 ori.

6. După care, luați orice vas din plastic, desfaceți ruloul și așezați discul la bază.

Sfat. Nu scurgeți de tot discul, pentru ca semințele să rămână umede. Dacă totuși l-ați scurs bine, atunci umeziți puțin discul după ce îl așezați în vas. Dacă întoarceți paharul, din el nu trebuie să curgă apă. Apăsați discul cu degetul și scurgeți lichidul în exces.

7. Acoperiți paharul cu o pungă de plastic și îl dați la loc cald și întunecos. Temperatura trebuie să fie de aproximativ 20-25°С.

Semințele vor germina foarte repede. Iată rezultatul peste 10 ore:

8. Semințele pot fi adăugate în pământ, dar nu uitați cu rădăcina în jos sau așezați semințele culcate, nu vertical. Iar semințele, care încă nu au încolțit, le lăsați în același disc, îl umeziți puțin, îl puneți în pahar și mai așteptați.

Noi am ușurat astfel rădăcinii calea spre exterior din membrană prin faptul că am tăiat vârful. Dacă veți înmuia semințele de ardei pur și simplu în apă, veți obține rezultat peste cel puțin 5 zile. Dacă nu ați reușit să plantați ardei gras și credeți că semințele vor germina greu, încercați această metodă. Experimentați și suntem siguri că veți reuși!

Spor la grădinărit!