Sere de castraveți: idei interesante pentru obținerea unei recolte timpurii!

Obținerea unei recolte timpurii de castraveți este posibilă chiar dacă nu aveți o seră.  Însă dacă doriți să confecționați una, veți avea nevoie doar de puțin material de acoperire, de creativitate și de utilizarea a tot ceea ce aveți la îndemână. Astfel, nu numai că vă veți putea proteja plantele de îngheț și le veți oferi condiții de creștere confortabile, dar vă veți putea asigura și că vor putea crește normal ca plante fructifere adulte. De asemenea, serele de casă pot fi folosite și pentru alte culturi de legume.

O seră confortabilă și integrală se construiește chiar deasupra paturilor cu castraveți plantați. La baza construcției se află un stâlp, din care se desprind mai multe tuburi curbate în arc. Toate acestea sunt fixate de sus cu o sticlă de plastic tăiată și formează cadrul cupolei. Apoi, tot ce mai rămâne de făcut este de acoperit cortul cu peliculă și de a o întinde. Este convenabil și faptul că castraveții pot fi aerisiți în orice moment, iar pelicula poate fi îndepărtată atunci când se încălzește afară.

Paturile, completate cu stâlpi, au devenit corturi compacte în interiorul cărora vor fi adăpostiți castraveții. Pereții laterali sunt acoperiți cu peliculă. Iar partea principală se strânge din ambele părți în conformitate cu principiul cortinei rulante.

Și aici se folosește principiul rulourilor, dar numai pe o singură parte.

Și acesta este un fel de dulap de castraveți. Un mecanism cu role nu este necesar într-o astfel de construcție. Pentru a fixa materialul de acoperire se poate folosi o frânghie subțire, sârmă sau bare vechi de la perdele.

Fiecare curpen de aici are propria cupolă. Nici măcar învelișul de celofan nu a trebuit să fie tăiat. Iar husa este ușor de ridicat pentru a asigura o îngrijire și o ventilație corespunzătoare.

Este ușor de construit o seră de casă peste un pat înalt. Aspectul construcției va varia în funcție de materialul disponibil.

Spor la treabă!

New