Sfaturi foarte utile pentru cultivarea coacăzelor, sfeclei roșii și usturoiului!

DESPRE COACĂZE

Cum numai se va topi zăpada, trebuie să luați o bucățică de cauciuc, să o legați de un băț și să-i dați foc. Folosind fumul apărut, afumați toate tufele de coacăze. Aceasta este cea mai eficientă metodă de combatere a afidelor, care devorează toată recolta.

Iar ca să obțineți o recoltă bogată de coacăze și fructele să fie mari, este necesar să începeți să adunați cojile de cartofi. Ele trebuie mărunțite și uscate. Iar în luna mai, în perioada de înflorire a coacăzilor, preparați un decoct fertilizator din ele: opăriți o cană de 1 litru de coji cu 10 litri de apă fierbinte. Lăsați soluția să se răcească, după care turnați câte 3 litri din ea sub fiecare tufă.

SFECLA ROȘIE

Pentru ca sfecla roșie să fie dulce și integră (fără găuri și tunele săpate de viermi), se recomandă să o udați cu soluție salină. Cum numai plantele vor atinge înălțimea de 10 cm, dizolvați 100 g de sare mășcată în 10 litri de apă și fertilizați-le cu soluția obținută. Trebuie să realizați 2-3 fertilizări per sezon.

Acest sfat este foarte util: îl folosim în fiecare an. Recolta de sfeclă roșie este într-adevăr formidabilă.

CÂND TREBUIE SĂ ADUNAȚI USTUROIUL?

Recent am aflat următorul sfat: când veți rupe săgețile usturoiului, lăsați una și permiteți-i să crească pe parcursul întregii veri. Urmăriți-i evoluția. Treptat ea își va modifica forma de cârlig și se va îndrepta. Cum numai va deveni verticală ca o antenă, veți ști că a început perioada prielnică pentru adunarea usturoiului.

Spor la grădinărit!