Sfaturi prețioase și economice pentru o locuință curată și confortabilă!

Pentru o locuință curată și confortabilă nu este nevoie de mulți bani. Există cazuri în care nu este necesar să cheltuiți bani pe produsele speciale de curățare sau să vă consumați nervii încercând să curățați murdăria sau să dezinfectați suprafețele. Totul poate fi făcut mult mai ușor, mai simplu și mai ieftin! Descoperiți mai jos sfaturile prețioase pentru o locuință cât mai curată și mai confortabilă pe care vi le-am pregătit cu mare drag.

1. Înmuiați câteva prosoape de hârtie în oțet și puneți-le în jurul robinetului timp de 30-40 de minute, apoi îndepărtați-le și clătiți rămășițele de oțet cu apă. Acesta va rămâne ca nou.

2. Înmuiați vată de bumbac în înălbitor și întindeți-o pe marginile căzii de baie peste noapte pentru a le face din nou albe.

3. Soluția de oțet și apă (1:1) este cea mai bună metodă de a curăța o oglindă de pete.

4. Înmuiați în sare o jumătate de lămâie și frecați rugina cu ea – acest amestec „otrăvitor” funcționează la fel de bine ca și produsele chimice cumpărate din magazin.

5. Dacă veți aplica un mic strat de ceară/glicerină după ce veți curăța grilele de ventilație, acestea nu vor mai acumula praf pentru o perioadă mai lungă de timp.

6. Pereții și tavanele pot fi curățate și șterse de praf cu un mop obișnuit înmuiat în apă.

7. Dacă doriți să scăpați de petele de pe cabina dvs. de duș, utilizați o perie rigidă pentru vopsea și un detergent obișnuit pentru ferestre.

8. Blaturile de granit pot fi curățate cu o soluție ușoară: diluați un sfert de pahar de alcool și 5-6 picături de detergent de vase în 2 pahare de apă caldă.

9. Săpunul lichid și o periuță de dinți veche se vor descurca de minune cu petele greu de îndepărtat, cum ar fi acelea de pe mânerele aragazului sau ale dulapurilor de la bucătărie.

10. Bicarbonatul de sodiu obișnuit poate îndepărta murdăria și mucegaiul dintre plăcile de gresie.

11. Murdăria din jurul orificiului de scurgere al chiuvetei poate fi curățată cu ușurință cu bicarbonat de sodiu și un burete umezit cu apă.

12. Puneți un bol cu jumătate de pahar de apă și sucul + coaja de la o lămâie în cuptorul cu microunde la regimul normal timp de 3 minute, apoi mai lăsați acolo încă 5 minute, după care doar ștergeți murdăria cu un burete curat.

13. Amestecați un pahar de bicarbonat de sodiu cu o lingură de detergent de vase și apă pentru a obține o pastă groasă. Întindeți-l pe toate colțurile și pereții cuptorului, lăsați-l să acționeze timp de 15 minute, apoi ștergeți-l cu un șervețel uscat – cuptorul va străluci ca nou.

14. Dizolvați niște peroxid de hidrogen într-un bol cu apă, ștergeți arzătoarele plitei cu gaz și lăsați-le timp de 5-10 minute, apoi curățați-le cu un șervețel uscat obișnuit.

15. Pentru a dezinfecta și a curăța un tocător din lemn, presărați-l mai întâi cu sare, apoi frecați-l cu o jumătate de lămâie. Lămâia va îndepărta mirosul neplăcut, iar sarea va curăța murdăria.

Spor la treabă!

New