Sfeclă roșie marinată – o rețetă gustoasă pentru iarnă!

Sfeclă roșie marinată. Să pregătim împreună și această conservație simplă și gustoasă pentru iarnă. Rețeta este una universală, sfecla poate fi folosită pentru borș și salate sau poate fi servită ca aperitiv și garnitură de legume.

INGREDIENTE:

-4 kg de sfeclă roșie.

Pentru marinadă:

-2l de apă;

-2 linguri de sare;

-2 pahare de zahăr;

-1 pahar de oțet 9%;

-5-6 cuișoare;

-5-6 foi de dafin;

-1/2 linguriță boabe de ienibahar;

-1/2 linguriță boabe de piper negru.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți marinada. Turnați apa într-o cratiță de 5l (în care va fierbe marinada și sfecla), apoi adăugați zahărul, oțetul, sarea și condimentele. Amestecați și aduceți marinada până la punctul de fierbere. Opțional, puteți folosi usturoi, ardei chili, coriandru, nucșoară, cardamom sau scorțișoară.

2.Fierbeți sfecla roșie, pâna va fi gata, apoi o curățați de coajă și o tăiați bucăți potrivite pentru borcanele dumneavoastră. Iarna, o puteți da prin răzătoare, o puteți tăia cuburi sau pai, puteți pregăti un piure sau orice cere rețeta. Vă recomandăm să îmbrăcați o pereche de mănuși.

Sfat. Pentru această rețetă cumpărați sfeclă roșie de o culoare bordo intens. Mărimea nu contează, se potrivește și sfecla mică, și cea mare. Sfecla mică poate fi marinată întreagă.

3.Adăugați sfecla în cratița cu marinadă, o dați în clocot și o fierbeți timp de 10 minute la foc mediu.

4.Între timp, pregătiți borcanele. Pentru această cantitate de ingrediente, aveți nevoie de borcane în volum de 5l: noi am folosit 7 borcane de 700 ml. Borcanele le sterilizați, iar capacele le fierbeți.

5.Așezați sfecla roșie dens în borcane și le umpleți cu marinadă clocotită.

6.Înfiletați sau închideți borcanele etanș, le întoarceți cu susul în jos și le lăsați să se răcească complet.

Iarna, puteți pregăti un aperitiv delicios cu susan și ceapă prăjită, cu nuci, verdeață, prune uscate, usturoi sau cașcaval. Încercați să o pregătiți, sperăm să apreciați rețeta pe măsură, deoarece salatele și aperitivele cu sfeclă marinată sunt mult mai gustoase decât cu sfeclă fiartă.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!