Și totul cu o singură portocală! Un munte de biscuiți fini și delicioși!

Biscuiții cu portocale se prepară extrem de ușor. Sunt delicioși, fini și sfărâmicioși, iar crema de portocale îi face încă mai deosebiți! Gătiți-i cu plăcere!

INGREDIENTE (PENTRU 30 BISCUIȚI):

Pentru aluat:

-un ou mediu;

-100 g de zahăr;

-110 ml de ulei rafinat (fără miros);

-80 ml de suc de portocale;

-aproximativ 350 g de făină;

-5 g de praf de copt (o linguriță);

-un praf de sare;

-o linguriță de zahăr vanilat;

-coaja rasă de pe o portocală;

-40 g de ciocolată (opțional).

Pentru crema de portocale:

-80 ml de suc de portocale;

-o lingură de zahăr (sau după gust);

-½ lingură de amidon de porumb (5-7 g).

Altele: zahăr pudră — pentru decor.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: puneți oul, un praf de sare, zahărul tos, zahărul vanilat, uleiul, coaja și sucul de portocală într-un bol adânc. Amestecați cu telul până la omogenizare.

2.Adăugați treptat făina cernută împreună cu praful de copt. Inițial amestecați cu telul, iar apoi transferați aluatul pe masă și frământați-l cu mâinile. El trebuie să fie omogen, moale și nelipicios.

3.Dacă doriți, puteți să adăugați ciocolată tăiată în bucățele în aluat și să-l frământați încă o dată, ca să o răspândiți uniform prin el.

4.Modelați biluțe din aluatul obținut (dimensiunea lor depinde de preferințele dumneavoastră: ale noastre au diametrul de circa 2.5 cm).

5.Puneți biluțele de aluat pe tava tapetată cu hârtie de copt, lăsând spații libere între ele.

6.Apoi realizați câte o adâncitură mică în mijlocul fiecăreia dintre ele (noi am folosit coada rotundă a ciocanului pentru carne în acest scop).

7.Coaceți biscuiții timp de 10-12 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°С. Suprafața lor rămâne deschisă la culoare, iar fundul — se rumenește. Verificați dacă sunt gata prin testul cu scobitoarea (străduiți-vă să nu-i coaceți prea mult, ca să nu fie ulterior prea tari).

8.Lăsați biscuiții să se răcească. Inițial ei sunt moi, dar se întăresc puțin după răcire și se acoperă cu crustă crocantă.

9.Pregătiți crema: turnați sucul de portocale într-o crăticioară. Adăugați zahărul și amidonul. Amestecați bine cu telul, ca să nu rămână cocoloașe.

10.Așezați crăticioara pe foc moderat și, amestecând continuu, încălziți compoziția. Apoi reduceți focul până la minim și fierbeți-o până se va îngroșa (aproximativ 15 secunde din momentul clocotirii), amestecând în permanență.

11.Umpleți orificiile din mijlocul biscuiților cu crema fierbinte de portocale. Lăsați-o să se răcească și să se închege.

12.Apoi presărați biscuiții cu zahăr pudră și serviți-i cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!