Simplu și gustos, pot înlocui pâinea! Vor fi preferatele voastre – chifle “Bărcuțe cu cașcaval”!

Chiflele în formă de bărcuțe se aseamănă la gust cu pizza dar se dosebesc prin modul de preparare. Sunt ideale în loc de pâine!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-200 ml de lapte;

-5 g de drojdie uscată;

-1 lingură de zahăr;

-1/3 linguriță de sare;

-40 ml de ulei vegetal;

-300 g de făină.

Pentru umplutură:

-100-150 g de cașcaval;

-mărar după gust;

-2-4 căței de usturoi.

MOD DE PREPARARE:

1.Într-un bol mic adăugați laptele călduț, drojdia uscată și zahărul. Amestecați ingredientele și lăsați 5-10 minute pentru ca drojdia să se activeze.

2. În bolul blenderului transferați maiaua și adăugați sarea, uleiul și făina. Puteți frământa aluatul cu mâinile dacă nu aveți robot de bucătărie. Amestecați până când veți obține un aluaut moale și elastic. Lăsați pentru 1,5 ore să dospească.

3. După expirarea timpului, transferați alutul pe suprafața de lucru și împăriți în 9 bucăți a câte 60 g fiecare. Rotunjiți bilele și lăsați să se odihnească.

4. Întindeți fiecare bilă într-un disc oval și rulați astfel ca să obțineți un șnur. Lipiți capetele și întoarceți cu partea alipită în jos. Cu un cuțit faceți o tăietură de la un capăt până la alt căpât dar nu până la sfârșit.

5. Desfaceți tăietura astfel ca să obțineți o bărcă. Barca obținută o transferați pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Așezați chiflele la o distanță una de alta.

6. Dați cașcavalul prin răzătoare fină, mărarul îl tocați fin, iar usturoiul îl zdrobiți. Amestecați toate ingredientele.

7. Ungeți cu ou bătut. În fiecare bărcuță presărați cu umplutură de cașcaval și dați la cuptor.

8. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 20-25 de minute, totul depinde de parametrii cuptorului Dstră. Coaceți până când chiflele se rumenesc și se formează o crustă aurie. Scoateți din cuptor și lăsați puțin să se răcească.

Chiflele au ieșit moi în interior, iar mirosul se răspândește prin toată casa.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New