Sirop de agriș – rețeta unui deliciu bogat în vitamine și minerale!

Dulceața de agrișe este numită ”dulceață regală”, deci nu greșesc când spun că siropul de agrișe este un ”sirop divin”. Există multe soiuri de agriș, de diferite culori, mărimi, concentrație de zahăr, dar comune rămân gustul și aroma. Pentru acest sirop puteți folosi orice soi de agrișe, important să fie bine coapte.

INGREDIENTE:

-1 kg de agrișe;

-1½ kg de zahăr;

-500 ml de apă;

-1 linguriță sare de lămâie.

MOD DE PREPARARE:

1.Încă din copilărie ținem minte cu toții cum ne încredințau să rupem codițele fructelor. Era un proces foarte îndelungat și plictisitor. Dar cu această rețetă nu este nevoie să vă chinuiți, doar spălați bine agrișele și îndepărtați frunzele.

2.Dați agrișele prin mașina de tocat carne sau pasați-le cu blenderul.

3.Transferați compoziția într-o cratiță, adăugați apă și o puneți la foc.

4.După ce compoziția ajunge până la punctul de fierbere, micșorați flacăra și fierbeți agrișele timp de 20-30 de minute.

5.Lăsați agrișele să se răcească, apoi strecurați-le. Vă recomandăm să faceți acest lucru în 2 etape: mai întâi îndepărtați semințele mari, coaja și codițele, apoi particulele mai mici.

Puteți strecura compoziția o singură dată, totuși siropul iese mai transparent dacă este strecurat de 2 ori.

6.Resturile le stoarceți  și le dați la o parte, nu le aruncați. Le puteți amesteca cu zahăr și să faceți jeleu uscat – un dulce la fel de gustos și sănătos.

7.Sucul obținut îl turnați din nou în cratiță, adăugați zahăr și fierbeți un sirop.

8.Când siropul capătă densitatea dorită, adăugați sarea de lămâie. Agrișele sunt predispuse la fermentație, deci trebuie să vă asigurați că recipientele în care turnați siropul să fie sterilizate.

Siropul de agrișe se păstrează la frigider sau la loc răcoros și nu mai mult de 12 luni.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!