Slănină în coji de ceapă! Se mănâncă în 5 minute!

Nimic nu poate fi mai gustos și mai sănătos decât produsele de carne pregătite acasă! Iată o rețetă de slănină aromată pregătită în condiții casnice!

INGREDIENTE:

-1,5 kg de slănină cu carne pe ea;

-120 g de sare (la 1 kg de slănină trebuie 80 g de sare);

-1 litru de apă fiartă și răcită;

-coji de ceapă (cu cât mai mult cu atât mai aromat se primește);

-piper negru după gust;

-frunze de dafin;

-usturoi după gust.

Mod de preparare:

1.Într-un vas adânc puneți cojile de ceapă. Spălați-le sub un jet de apă de câteva ori până când nu vor fi curate. Scurgeți apa.

2.Slănina o spălați, uscați și feliați în bucăți medii. Pe fundul unei crațițe puneți jumătate din cantitatea de coji de ceapă.

3. Acoperiți cojile din cratiță cu slănina pregătită. Condimentați cu sare, piper negru, frunze de dafin și usturoi. Nu amestecați!

4.După condimentare acoperiți slănina cu restul de coji rămase și adăugați apă. Apa trebuie să acopere toată slănina.

5.Acoperiți cu capac și lăsați să dea în foc. Fierbeți timp de 20 de minute. Apoi micșorați focul și mai fierbeți încă 20 de minute fără a lua capacul. Bulionul capătă o culoare intensă.

6.Peste 20 de minute stingeți focul și lăsați să se răcească complet fără să înlăturați capacul. Când s-a răcit, cratița o dați la frigider peste noapte să se marineze. A doua zi înlăturați cojile și scoateți slănina pe un platou.

7.Fiecare bucată o impregnați cu hârtie de copt pentru a înlătura umeditatea rămasă. După aceea fiecare bucată de slănină o frecați cu sare, piper și usturoi (la dorință puteți schimba condimentele). Slănina este gata. Pentru a o păstra mai mult timp fiecare bucată se învelește în folie de aluminiu sau folie de manșon și se păstrează în congelator.

Slănina se taie bine în felii și poate fi servită chiar și la o masă festivă.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!