Soluția care alungă gândacii de Colorado!

Gândacul de Colorado, și mai ales larvele, afectează extrem de mult culturile, în special cartoful și vânăta. Se știe că insectele găsesc plantele după miros. Iată de ce, aplicând un mic truc, puteți dezorienta chiar și gândacul de Colorado. Aflați mai jos rețeta soluției, care vă va ajuta să ascundeți mirosul de vinete și alte culturi. Insecta va uita drumul spre grădina dumneavoastră!

AVEȚI NEVOIE DE:

-1 lingură nu plină de gudron de mesteacăn;

-apă;

-2 linguri de săpun lichid.

PAȘI DE URMAT:

1.Turnați săpunul într-un vas, adăugați gudronul și amestecați bine.

2.Turnați puțină apă și dizolvați gudronul.

3.Transferați soluția într-un recipient cu pulverizator cu 3l de apă, agitați și stropiți plantele.

Gudronul de mesteacăn are o consistență vâscoasă și nu se dizolvă în apă, el rămâne la suprafața lichidului. În schimb, se dizolvă perfect în mediul alcalin. Iată de ce trebuie amestecat mai întâi cu săpun, apoi diluat cu apă.

În plus, săpunul va asigura efectul lipicios al soluției.

Frecvența acestei prelucrări depinde de apariția noilor gândaci pe plante. Uneori, este suficient să stropiți plantele o dată în 10-14 zile sau chiar mai mult, în funcție de vremea de afară (precipitațiile dese) și de nivelul de afectare a zonei cu gândacul de Colorado.

Trebuie să menționăm, că soluția doar sperie insectele și nu le distruge. Înainte de fiecare prelucrare, verificați fiecare tufă dacă pe spatele frunzelor nu sunt depuse ouă, acestea trebuie îndepărtate și nimicite. La fel procedați și cu gândacii maturi. Abia după aceasta puteți începe să prelucrați culturile.

Spor la grădinărit!