Soluție de citrice, după care spathiphyllum, begonia, mușcata și orhideea se simt grozav!

Toamna, noi întotdeauna fertilizăm plantele de interior cu portocale. În articolul de astăzi, venim cu informații referitor la îngrășământul de citrice. În fiecare an, soluția ne salvează trandafirul și mușcata, precum și alte flori. Un îngrășământ minunat pentru plantele de interior!

Citricele sunt otravă pentru dăunători, un remediu excelent pentru protejarea plantelor și ghivecelor. Nu mai folosim soluții din comerț după ce am descoperit această metodă.

Câțiva ani în urmă, am început să studiem îngrășămintele pentru plantele de interior. La acel moment, aveam multe și doream ca toate să fie frumoase și sănătoase. Încercând mai multe variante, am rămas la îngrășămintele naturiste. Acestea nu conțin substanțe chimice, deci sunt mai benefice pentru flori.

Apropo, cojile de portocală, nu doar hrănesc foarte bine plantele, dar le și protejează de păianjenul roșu și alți dăunători.

Mod de preparare

De regulă, pregătim o infuzie din coji de portocală. Umpleți 1/3 de borcan de 1l cu coji, turnați apă clocotită și le lăsați la infuzat pentru 24 de ore. După care, îndepărtați cojile și umpleți borcanul până la margini cu apă curată. Trebuie să obțineți 1l de îngrășământ.

Cum să-l folosiți: udați cu soluție solul din ghivece. Pe vremea rece, îngrășământul salvează minunat plantele. Nu irigați frecvent florile, aproximativ o dată în 3-4 săptămâni. De asemenea, vă recomandăm să umeziți preventiv solul cu puțină apă, astfel soluția nu va rămâne la suprafața pământului uscat.

În rezultat, plantele vor crește sănătoase, viguroase și frumoase. Componentele naturale din componența citricelor fertilizează perfect solul, îl saturează cu vitamina C, potasiu, acid folic și fibre.

Soluție împotriva dăunătorilor

Cojile de portocală pot fi folosite și împotriva dăunătorilor. Pentru asta, la fel, trebuie să pregătiți o infuzie, dar puțin diferită. Luați cojile de la 3 portocale, le tăiați bucăți mici și turnați 1l de apă caldă. Lăsați soluția pentru 1 săptămână, ea trebuie să se infuzeze bine. După care, o strecurați și o amestecați cu 1 lingură de săpun lichid. Diluați amestecul cu 2l de apă și preparatul e gata.

De regulă, noi turnăm soluția într-un recipient cu pulverizator și prelucrăm frunzele o dată în săptămână. Apropo, anume această metodă ne-a ajutat să eliminăm păianjenul roșu. Deși a fost nevoie de 6 prelucrări, totuși insecta ne-a lăsat trandafirul în pace. De asemenea, soluția ajută în lupta contra afidelor și tizanopterelor (tripși) – o puteți folosi împotriva oricărui dăunător al plantelor de interior. Încercați neapărat, vă veți convinge: rezultatul vă va bucura numaidecât!

Spor la grădinărit!