Soluție eficientă pentru înrădăcinarea orhideelor: chiar și cele cu cea mai mică șansă de scăpare vor prinde la viață!

Orhideele sunt plante frumoase și delicate, care necesită o îngrijire specială pentru a supraviețui. Uneori, ele pot suferi de putrezirea rădăcinilor, care este o afecțiune gravă ce poate duce la moartea plantei. În acest articol, vă vom descrie cum să vă salvați orhideea care a suferit de această problemă, folosind un ingredient simplu și natural: cojile de ceapă.

Ceapa este un produs bogat în nutrienți, care are și proprietăți antibacteriene și antiseptice. Ea poate stimula creșterea rădăcinilor noi și ajuta planta să se recupereze mai rapid.

Veți avea nevoie de:

– cojile unei cepe de mărime medie;

– 1 l de apă clocotită;

– 1 sticlă de plastic;

– discuri de vată.

Mod de lucru:

1. Pentru început, extrageți orhideea din ghiveci și tăiați toate rădăcinile și frunzele putrezite și uscate, lăsând doar partea sănătoasă a plantei.

2. Spălați bine planta sub jet de apă curată, pentru a îndepărta eventualele bacterii sau ciuperci. După aceasta, lăsați-o să se usuce complet.

3. Tăiați cojile de ceapă în bucăți mici și puneți-le într-un borcan.

4. Turnați 1 l de apă clocotită peste ele și acoperiți borcanul cu un capac. Lăsați soluția să se răcească complet.

5. Strecurați lichidul și puneți-l într-un recipient separat. Acesta va fi soluția nutritivă pentru orhidee.

6. Folosiți un disc de vată înmuiat în soluție pentru a curăța frunza plantei cu soluția nutritivă. Ea va proteja frunza de infecții și va favoriza regenerarea țesuturilor.

7. Puneți planta într-un pahar și turnați puțină soluție nutritivă la baza lui. Nu umpleți prea mult paharul, pentru a nu îneca planta. Doar rădăcina trebuie să fie înmuiată. Lăsați orhideea să stea în soluție timp de 20 de minute.

8. Tăiați partea de sus a unei sticlei de plastic și decupați câte un triunghi mic în ambele părți de jos, pentru ca să poată intra apa dedesubt. Iar în gaura pentru capac, puneți un disc de vată, așa cum puteți vedea în imaginea de mai jos.

9. Puneți sticla într-un vas încăpător și așezați rădăcina orhideei peste discul de vată. Turnați apă în vas, astfel încât partea alungită a discului de vată să fie înmuiată în ea și să funcționeze ca un fitil de hidratare pentru plantă.

10. Pulverizați planta cu soluție nutritivă o dată pe zi, pentru a o menține hidratată. Așezați-o într-un loc luminos, dar nu supus direct la razele soarelui, pentru a evita arsurile.

11. Peste aproximativ 40 de zile, planta va dezvolta rădăcini și frunze noi și sănătoase.

Acesta este un mod simplu și eficient de a salva o orhidee cu ajutorul cepei. Dacă veți urma și dvs. acești pași, vă veți putea bucura din nou de frumusețea acestei plante minunate.

Spor la grădinărit!