Soluții pentru îndepărtarea buruienilor din grădină. Ușor și pentru mult timp!

1. BICARBONATUL DE SODIU


Dacă vă deranjează buruienile, care cresc printre pietrele de pavaj și alte locuri similare, atunci bicarbonatul de sodiu este soluția ideală.

Pur și simplu presărați-o în aceste locuri și plantele insuportabile nu vor mai crește. 

2. SAREA

Puteți să pregătiți o soluție-minune, dizolvând un pahar de sare în 2 pahare (500 ml) de apă fierbinte. Turnați-o în jurul culturilor dumneavoastră, ca să preveniți creșterea buruienilor.

De asemenea, puteți pur și simplu să presărați buruienile nedorite cu sare: ele nu vă vor mai deranja o perioadă lungă. Sarea stopează creșterea altora o anumită perioadă de timp.

3. OȚETUL

Turnați cantitatea necesară de oțet într-un pulverizator și stropiți buruienile cu el, oferind o atenție deosebită rădăcinilor lor.

Realizați această procedură cu multă acuratețe, deoarece, nimerind pe plantele de cultură, oțetul va avea același efect ca și pe buruieni.

5. MULCIUL

Acestea nu vor crește, deoarece nu vor avea acces la lumina solară.

6. SĂPUNUL ERBICID

Menționând oțetul și sarea ca soluții separate, nu putem să ignorăm această soluție eficientă, preparată pe baza lor.

Ca să pregătiți cu propriile voastre mâini, amestecați părți egale de sare, oțet și săpun de rufe (dat prin răzătoare). Presărați compoziția obținută pe buruieni.

7. CEREALELE FURAJERE

Acest produs împiedică dezvoltarea plantelor din semințe. Un anumit tip de gluten, prezent în compoziția lor, acționează ca agent blocant al creșterii.

De aceea, cel mai oportun ar fi să-l utilizați la mijlocul verii, când  plantele de cultură au crescut deja și această soluție nu va fi periculoasă pentru ele.

Aceste soluții sunt foarte economice și ușor de utilizat. Dacă cunoașteți alte metode eficiente de combatere a buruienilor, povestiți-ne despre ele prin intermediul comentariilor.

Spor la grădinărit!

New