Somon cu legume la cuptor!

Un prânz sau o cină minunată din ingrediente disponibile! Merită să încercați acest deliciu! Puteți să-l serviți chiar și pe masa de sărbătoare!

INGREDIENTE:

-900 g de file de somon (puteți să îl înlocuiți cu peștele, care vă place);

-800 g de cartofi;

-5 morcovi;

-4 cepe;

-un ardei dulce roșu;

-500 ml de smântână pentru gătit (puteți să o înlocuiți cu smântână fermentată);

-sare, piper negru măcinat, condimente pentru pește — după gust;

-câteva linguri de ulei de floarea-soarelui/măsline.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați cartofii. Dacă sunteți siguri că se prepară rapid și vor fi gata o dată cu peștele, curățați-i de coajă și tăiați-i în rondele, fără să-i fierbeți în prealabil.

Noi nu eram siguri de acest lucru și, de aceea, i-am fiert în coajă până la stadiul de semipreparat, i-am lăsat să se răcească, i-am curățat de coajă și i-am tăiat sub formă de rondele groase.

2.Tăiați fileul de somon în bucăți mai mici. Asezonați-le cu sare, condimente și ungeți-le cu ulei pe ambele părți. Lăsați-le să se marineze pe parcursul a 30 minute.

3.Tăiați ceapa în jumătăți de semilună, morcovul — în semiluni, iar ardeiul dulce — sub formă de fâșii scurte și subțiri.

4.Prăjiți ceapa într-o cantitate potrivită de ulei până va începe să se rumenească. Adăugați morcovul și căliți totul până când acesta va fi semipreparat. Apoi adăugați ardeiul dulce, sare și condimente după gust. Amestecați.

5.Turnați smântâna pentru gătit în tigaia cu legumele prăjite. Aduceți compoziția până la punctul de fierbere, după care luați-o de pe foc.

6.Răspândiți jumătate din legumele prăjite pe fundul tăvii de copt. Apoi așezați rondele de cartofi pe ele (într-un singur strat) și acoperiți-le cu celelalte legume prăjite (cu tot cu smântână).

7.Așezați bucățile de pește pe „patul” de legume.

8.Introduceți tava în cuptorul preîncălzit până la 180°C și coaceți mâncarea pe parcursul a aproximativ 40 minute.

9.Serviți peștele suculent împreună cu legumele fine și aromate.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!