Sos picant de roșii pentru iarnă (fără oțet)! Pregătiți din start mai multe borcane! Este foarte gustos!

Iarna deschid câte un borcănaș de acest sos apetisant de roșii și îl savurez cu multă plăcere alături de bucatele din carne. Această rețetă îmi place foarte mult, deoarece nu presupune adăugarea oțetului și îmi permite să adaug pătrunjel, ceea ce îl face mai aromat. Iar încă un plus imens al acestui sos este că rezistă foarte bine la temperatura camerei, de aceea, îl depozitez mereu în dulapul de la bucătărie, ca să-mi fie la îndemână. Vă recomand rețeta și dvs.!

INGREDIENTE:

– 1,6 kg de roșii;

– 500 g de ardei dulce;

– 1 ardei iute;

– 70 g de usturoi;

– 45 g de pătrunjel;

– 1 lingură de sare;

– 1 lingură de zahăr (cu vârf);

– 1 linguriță de condiment din ierburi uscate;

– 60 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui.

MOD DE PREPARARE:

1. Spălați roșiile, tăiați-le în 4 bucăți, îndepărtându-le cotoarele și treceți-le prin mașina de tocat carne sau folosiți blenderul pentru a le pasa.

2. Turnați pasta obținută într-o cratiță încăpătoare. Puneți-o pe foc, aduceți sosul până la punctul de fierbere și fierbeți-l timp de 30 de minute la foc mediu (sub capac), amestecându-l periodic.

3. După aceasta, adăugați uleiul vegetal (rafinat), amestecați și mai lăsați-l să fiarbă timp de 30 de minute.

4. Între timp, curățați ardeii dulci de cotoare și tăiați-i și pe ei în 4 bucăți. Treceți-i prin mașina de tocat carnea. După aceasta, tocați și ardeii iuți, cu tot cu semințe.

Sfat: În ceea ce ține de ardeii iuți, adăugați după bunul plac, în funcție de cât de iute doriți sa fie sosul.

5. Turnați pasta de ardei la roșiile din cratiță. Amestecați și aduceți sosul în punctul de fierbere. După aceasta, lăsați-l să fiarbă fără capac, timp de 20 de minute.

6. În final, adăugați sarea, zahărul și condimentul din ierburi uscate. Amestecați și gustați. Dacă simțiți nevoia, mai adăugați condimente după gust. Apoi adăugați usturoiul trecut prin presă și pătrunjelul tocat. Mai lăsați sosul să fiarbă împreună cu mirodeniile adăugate timp de 15 minute.

7. Turnați sosul obținut în borcănașe sterilizate și acoperiți-le ermetic cu capace, la fel, sterilizate. Noi am obținut 4 borcănașe de 450 ml și 1 borcan plin de 350 ml de sos picant și aromat de roșii. Întoarceți borcanele cu susul în jos, și lăsați-le să se răcească complet la temperatura camerei, fără să le înveliți. Apoi depozitați-le la locul de păstrare (se păstrează bine și la temperatura camerei).

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!