Spaghete cu piept de pui și sos de smântână la cuptor!

Spaghetele cu piept de pui și sos de smântână reprezintă o variantă de neînlocuit pentru situațiile, în care trebuie să pregătiți rapid cina pentru întreaga familie. Pieptul de pui preparat în acest fel este întotdeauna suculent și moale. O cină rapidă și sățioasă pentru întreaga familie!

INGREDIENTE:

-200 g de spaghete (sau alte paste făinoase);

-30 g de unt;

-350 g de piept de pui;

-1 ceapă;

-500 ml de smântână pentru gătit;

-½ linguriță de sare;

-piper negru măcinat — după gust;

-2 căței de usturoi;

-½ linguriță de busuioc uscat;

-ulei — pentru prăjit;

-100 g de cașcaval (opțional).

MOD DE PREPARARE:

1.Mărunțiți ceapa.

2.Tăiați pieptul de pui în cubulețe potrivite.

3.Fierbeți pastele, conform instrucțiunilor de pe ambalaj (eventual cu 2-3 minute mai puțin, ca să nu le răsfierbeți — ele se vor prepara complet în sos).

4.Între timp prăjiți ceapa într-o tigaie cu puțin ulei încins — până va deveni semitransparentă. Apoi adăugați carnea, ½ linguriță de sare și piper negru măcinat după gust. Amestecați și prăjiți totul până carnea se va albi.

5.Apoi adăugați smântâna dulce (cu orice conținut de grăsime — noi am folosit smântână pentru gătit 20%), busuiocul uscat și usturoiul trecut prin presa de usturoi. Dacă doriți, puteți să folosiți alte condimente (după propriul dumneavoastră gust). Amestecați. Aduceți compoziția până la punctul de fierbere și luați-o de pe foc.

P.S. Dacă veți fierbe compoziția respectivă pe parcursul a 10 minute din momentul clocotirii, pe foc mic, veți obține un sos dens, pe care puteți să-l serviți cu paste sau altă garnitură.

Iar noi vă propunem să-l preparați complet în cuptor.

6.Puneți pastele fierte într-o tavă adâncă. Răspândiți untul tăiat în bucățele și bucățile de carne din sos pe suprafața lor.

7.Apoi turnați sosul de smântână peste ingredientele din tavă.

8.Dacă doriți, puteți să presărați mâncărica cu cașcaval ras.

9.Introduceți tava în cuptorul preîncălzit până la 180°C și coaceți pastele în sos pe parcursul a 10-15 minute, până la topirea și rumenirea ușoară a cașcavalului.

10.După cum am menționat mai sus, puteți să fierbeți sosul separat, iar apoi să-l turnați peste pastele fierte complet.

11.Serviți pastele cu sos cât sunt fierbinți.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!