Spată de 7 kg foarte fragedă și suculentă la cuptor! Când am de pregătit bucăți mari de carne, urmez mereu această rețetă!

Vă prezint metoda mea de pregătire și coacere la cuptor a bucăților mari de carne de porc, cum ar fi această spată de 7 kg pe care o voi pregăti pentru o masă de sărbătoare. Datorită ingredientelor în care se marinează timp de 12 ore și a metodei de coacere, aceasta pur și simplu se topește în gură și se desprinde singură de pe os. Vă recomand rețeta cu mare drag și dvs.

INGREDIENTE:

– 1 spată de 7 kg;

– 300 g de bacon;

– 1 pahar de sos de soia (200 ml);

– 1 pahar de suc de lime sau de lămâie (200 ml);

– 1 pahar de suc de portocale (200 ml);

– 3 linguri de sare (45 g);

– 1 lingură de nucșoară măcinată (5 g);

– 60 g de usturoi.

MOD DE PREPARARE:

1. După ce ați spălat și ați uscat bine ciolanul de porc, așezați-l într-o tavă și realizați câteva înțepături cu cuțitul pe toată suprafața lui.

2. După aceasta, adăugați câte o jumătate din cantitatea indicată de ingrediente (suc de portocale, suc de lămâie, sos de soia, usturoi trecut prin presă, nucșoară și sare) și masați-i bine prima parte cu ele. Apoi procedați la fel și cu cea de-a doua parte și ingredientele rămase.

3. În final, înfigeți câte o bucățică de bacon în fiecare incizie pe care ați făcut-o cu cuțitul.

4. Acoperiți tava cu staniol și lăsați carnea în frigider pentru 12 ore să se marineze.

5. După aceasta, scoateți-o din frigider și dați-o la cuptor. Coaceți carnea la temperatura de 200ºC, timp de 4 ore.

6. Scoateți-o din cuptor, îndepărtați spaniolul și stropiți-o cu sosul din tavă. Mai dați-o la cuptor să se rumenească timp de 15 minute la aceeași temperatură.

7. După cum puteți vedea, ați obținut un deliciu minunat! Carnea a ieșit foarte fragedă și se desprinde singură de os. Savurați-o cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New