Spuma de pe cafeaua solubilă: o lăsăm sau o îndepărtăm?

Sper că nu sunt singura care mereu întârzie dimineața și uneori nu are timp nici măcar să ia micul dejun. Pur și simplu uneori e mai ușor de sacrificat anumite lucruri pentru a dormi cu un sfert de oră în plus. Dar nu și cu această băutură revigorantă și aromată! Când nu am timp să-mi pregătesc cafeaua la ibric, îmi fac o cafea solubilă cu spumă. Bineînțeles că nu e la fel de bună, dar o beau: amărăciunea este mai revigorantă decât cofeina.

charset=Ascii binary comment

Însă mare mi-a fost mirarea să văd un barista de la una dintre cafenelele mele preferate când și-a turnat apă clocotită peste cafeaua instant și a început să o bea. L-am întrebat imediat despre asta! La urma urmei, are sub nas cele mai delicioase feluri de cafea, dar el bea cafea solubilă. Atunci el mi-a spus cum se prepară corect cafeaua instant.

Se poate de băut cafeaua cu spumă?

Probabil că ați observat deja că cafeaua instant este foarte amară. Și asta nu pentru că ați pus prea multe granule în cană. Este din cauza unei greșeli nefericite pe care o fac majoritatea consumatorilor de cofeină. Aceste granule lasă spumă în cană, care se formează atunci când apa clocotită se toarnă peste cafea. De aici vine amărăciunea!

Dar am aflat că există o modalitate de a face cafeaua solubilă să aibă un gust la fel de bun ca și cafeaua cu cremă. Pentru aceasta, se toarnă apă clocotită peste granule, se amestecă bine băutura și apoi se îndepărtează spuma cu o linguriță obișnuită.

Este atât de simplu! Bineînțeles, aceasta nu va fi pe placul amatorilor de cafea. Căci ei nu suportă cafeaua instant. Dar dacă aveți nevoie de un impuls de energie și nu aveți prea mult timp la dispoziție, pregătiți-vă o cafea instant așa cum am descris mai sus. Veți obține o băutură delicioasă, nu foarte amară! De asemenea, îi puteți adăuga un praf de cardamom, scorțișoară sau alte condimente (după gust deja).

Spor la treabă!