Spuneți nu crenvurștilor din comerț! Pregătiți crenvurști de casă – foarte gustos, rapid și simplu!

Nu mai doriți să cumpărați crenvurști din magazin? Vă propunem o rețetă foarte simplă cum puteți pregătiți crenvurști în condiții de casă. Combinația reușită de condimente vă va bucura cu un gust minunat. Nu aveți nevoie de careva ustensile speciale, totul este simplu, rapid și accesibil.

INGREDIENTE:

– 400 gr de piept de pui;

– ½ linguriță rasă de sare;

– 50 gr de lapte, apă sau smântână pentru gătit 10%;

– 1 cățel de usturoi;

– 1/3 linguriță de zahăr;

– ¼ linguriță de nucșoară;

– ¼ linguriță de coriandru măcinat;

– ½ linguriță de muștar franțuzesc;

– 1-2 lingurițe de amidon de porumb sau cartof.

MOD DE PREPARARE:

1. Tăiați carnea bucăți, le transferați în vasul blenderului, adăugați usturoi (îndepărtați mijlocul verde), sare, zahăr, nucșoară, coriandru, lapte, amidon și muștar. Mărunțiți toate ingredientele, cât să obțineți o tocătură lipicioasă și vâscoasă.

Sfat. De asemenea, puteți trece carnea de 2 ori prin mașina de tocat. În acest caz, tocătura trebuie bătută de vas de cel puțin 20 de ori. Amidonul reține umiditatea în interiorul crenvurștilor. Se permite să se adauge 1-2% din cantitatea de carne tocată, în cazul nostru 4-6 gr.

2. Tapetați blatul de lucru cu folie alimentară și adăugați compoziție de carne, repartizând-o într-o fâșie cu mărimea de 36 cm. Puteți forma câte 1 crenvurst separat sau 3 împreună, cum am făcut noi.

3. Rulați un cârnat, răsuciți și legați capetele, dar nu foarte strâns ca să puteți forma celelalte crenvurști.

4. Măsurați câte 12 cm și legați din nou cu ață, formând astfel crenvurștile.

5. Crenvurștile sunt gata și le puteți fierbe imediat sau le puteți da la frigider, unde aromele se vor întrepătrunde și mai mult, și să le pregătiți a doua zi.

6. Adăugați crenvurștile într-o cratiță cu 1,5l de apă clocotită, le acoperiți cu un capac mic, cât să se afle complet în apă, puneți capacul cratiței și le lăsați pentru 10 minute (fără foc).

Sfat. Dacă pregătiți crenvurști de la frigider, atunci e nevoie să stea în apă timp de 13 minute.

Crenvurștile își mențin foarte bine forma și sunt delicioase. Nu seamănă la gust cu cele din comerț, însă sunt de casă și știți ce ingrediente conțin.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!