Știați că mobilierul tapițat este ușor de curățat cu ajutorul unui capac de la cratiță?

Doriți ca spațiul din jur să strălucească de curățenie, dar nu doriți să cheltuiți bani pe gadgeturi speciale și produse chimice de uz casnic? Atunci aceste trucuri sunt pentru dvs.! De multe ori nici nu ne dăm seama că lucrurile pe care obișnuim să le folosim în scopul pentru care au fost concepute pot fi folosite și pentru curățenie. Iar rezultatele sunt la fel de bune (și chiar mai bune!) decât cele obținute cu gadgeturi și soluții speciale. Principalul lucru este să gândim creativ!

Trucul nr. 1:

Capacul cu diametru mic de la cratițe vă poate ajuta la curățarea prafului, a părului de animale de companie și a firimiturilor de pe mobila tapițată. Pentru aceasta, înfășurați capacul într-o cârpă umedă, care trebuie fixată de mâner cu ajutorul unei benzi de cauciuc.

Cu ajutorul mânerului, treceți capacul pe suprafața mobilei.

Veți fi surprinși de rezultat!

Trucul nr. 2:

Nu vă grăbiți să aruncați suporturile de carton pentru ouă – din ele puteți confecționa un obiect util pentru coșul de gunoi! Decupați aproximativ 1/4 din suport și puneți-l în partea de jos a coșului.  Cartonul poros absoarbe foarte bine umezeala, ceea ce înseamnă că, indiferent dacă punga de gunoi este etanșă sau nu, umiditatea nu se va scurge din ea. Dacă veți pune deasupra și un tampon de vată, cu câteva picături de ulei esențial, veți scăpa și de orice miros neplăcut.

Trucul nr. 3:

Pentru a elimina un mic blocaj sau mirosul neplăcut din sistemul de canalizare, folosiți oțetul de 9% și bicarbonatul de sodiu. Turnați aproximativ 200 g de bicarbonat de sodiu în gaura de scurgere.

Apoi turnați oțetul (aproximativ 200-250 ml) deasupra. Acoperiți gaura cu o cârpă și lăsați-o timp de 1 oră.

După acest timp, îndepărtați cârpa și clătiți cu apă caldă curgătoare.

Trucul nr. 4:

Dacă mirosul din frigider lasă de dorit, luați un bol mic, turnați niște bicarbonat de sodiu în el și puneți-l în frigider. Bicarbonatul de sodiu funcționează bine împotriva mirosurilor. Este important să-l turnați într-un bol sau container de plastic și nu într-un recipient cu gât îngust.

Spor la treabă!

New